Otkriveni detalji o napadaču na Floridi

Napadač, koji je otvorio vatru na aerodromu Fort Loderdejl na Floridi usmrtivši pet osoba, imao je mentalne probleme, rekao je danas njegov ujak i dodao da su mentalni probblemi počeli kada se vratio iz Iraka 2010. godine, gde je bio kao član američke vojske, prenosi AP.

Svijet 07.01.2017 | 11:17
Otkriveni detalji o napadaču na Floridi
Esteban Santjago (26) imao je američku vojnu legitimaciju, a u Iraku je proveo godinu dana kao član Nacionalne garde Portorika, a nakon toga živeo je sa bratom na Aljasci.

U novembru 2016. godine, Esteban je rekao agentima FBI da vlada kontroliše njegove misli i tera ga da gleda video klipove Islamske države, rekli su zvaničnici koji su insistirali na anonimnosti.

Esteban je bio član nacionalne garde od 2007. godine, a kada se vratio iz Iraka 2010. godine bio je vojni rezervista.

Obučen u majicu filmskog serijala "Ratovi zvezda" on je juče otvorio vatru na aerodromu na Floridi i ubio pet osoba, a dok je pucao nije ništa govorio, rekli su svedoci za MSNBC.

Komersar okruga Brovard Čip La Marka naveo je na svom nalogu na Fejsbuku da je napadač stigao na let iz Kanade sa pištoljem u prtljagu.

"Preuzeo je svoju torbu i izvukao pištolj iz prtljaga i otišao u toalet da ga napuni", naveo je La Marka. Kada je izašao iz toaleta počeo je da puca na putnike koji su preuzimali prtljag, rekao je on.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ja

07.01.2017 10:31

Terorista je ne napadac ...ne daj Boze da je musliman na sva zvona bi da je terorista ...A Bogami sad ce oni njemu brojati krvna zrnca...

ODGOVORITE
Name

MICI

07.01.2017 12:37

Upravo to htijedoh napisati. Kada je u pitanju amerikanac, vojnik onda je osoba sa mentalnim problemima. Ako je u pitanju musliman, makar bio i američki student, onda je terorista, vječiti dvostruki, trostruki i višestruki standardi.

Name

BL

07.01.2017 12:54

Vidite da.je zaludjen islamom, dakle misliman je.

ODGOVORITE
Name

Re

07.01.2017 13:35

Mislim da si ti zaludjen a da i ne znas... procitaj malo pazljivije tekst... Vojska ga je tjerala da gleda snimke islamske drzave. tako oni svoje borce psihicke uniste i onda imamo ove napade samo sto uvijek budu muslimani a sve su to ustvari americki igraci koje oni pripremaju za to sto rade...