Путин на божићној литургији у Новгороду

Председник Русије Владимир Путин присуствовао је божићној литургији у Спаском сабору манастира Светог Јурја у Великом Новгороду.

Свијет 07.01.2017 | 07:47
Путин на божићној литургији у Новгороду
Недалеко од руског председника током богослужења стајали су локални рибари са којима се упознао прошле јесени током свог путовања на језеро Иљмен заједно са председником Владе Дмитријем Медведевим.

„Сигуран сам да ће наступајућа година бити боља од прошле", рекао је руски председник рибарима након литургије, нагласивши да без подршке народа не би могло бити никаквог успеха.

„Без ваше подршке не може бити никаквог успеха“, нагласио је он.

Мушки манастир Светог Јурја је највећи у Новгородској области. Према предању њега је основао 1030. године Јарослав Мудри.

Премијер Русије Дмитриј Медведев је присуствовао божићној литургији у московском храму Христа Спаса коју је служио патријарх московски Кирил.

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

07.01.2017 08:23

Цудно ми како Спутник не напада ове СА марамама на глави инаце да су Неки маслимани нападнути одма гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за дзоо

07.01.2017 09:55

Оцито је да си ти побркао лонцице. Дзаба ти сунцан дан ако ниси у стању да отворис оци.

Name

Михаило Микиц

07.01.2017 10:18

Дјоо, немој да коментарисес оно сто незнас и тако сам себе да срамотис својим незнањем. По Библији и хрисцанском православним уцењу о облацењу свака хрисцанка треба да се БОГУ моли покривене а хрисцанин откривене главе. Зато свим Православним хрисцанима који у пракси својим облацењем и примјерним зивотом сведоце о Светости Православне вјере своје цеститамо радосне Бозицне Празнике и све Синове и Керри Светог Православља радосно поздрављамо са насим древним СРБским и хрисцанским поздравом: МИР БОЗИЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ!