Putin na božićnoj liturgiji u Novgorodu

Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je božićnoj liturgiji u Spaskom saboru manastira Svetog Jurja u Velikom Novgorodu.

Svijet 07.01.2017 | 07:47
Putin na božićnoj liturgiji u Novgorodu
Nedaleko od ruskog predsednika tokom bogosluženja stajali su lokalni ribari sa kojima se upoznao prošle jeseni tokom svog putovanja na jezero Iljmen zajedno sa predsednikom Vlade Dmitrijem Medvedevim.

„Siguran sam da će nastupajuća godina biti bolja od prošle", rekao je ruski predsednik ribarima nakon liturgije, naglasivši da bez podrške naroda ne bi moglo biti nikakvog uspeha.

„Bez vaše podrške ne može biti nikakvog uspeha“, naglasio je on.

Muški manastir Svetog Jurja je najveći u Novgorodskoj oblasti. Prema predanju njega je osnovao 1030. godine Jaroslav Mudri.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je prisustvovao božićnoj liturgiji u moskovskom hramu Hrista Spasa koju je služio patrijarh moskovski Kiril.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzoo

07.01.2017 07:23

Cudno mi kako Sputnik ne napada ove SA maramama na glavi inace da su Neki maslimani napadnuti odma garant.

ODGOVORITE
Name

za dzoo

07.01.2017 08:55

Ocito je da si ti pobrkao loncice. Dzaba ti suncan dan ako nisi u stanju da otvoris oci.

Name

Mihailo Mikic

07.01.2017 09:18

Djoo, nemoj da komentarises ono sto neznas i tako sam sebe da sramotis svojim neznanjem. Po Bibliji i hriscanskom pravoslavnim ucenju o oblacenju svaka hriscanka treba da se BOGU moli pokrivene a hriscanin otkrivene glave. Zato svim Pravoslavnim hriscanima koji u praksi svojim oblacenjem i primjernim zivotom svedoce o Svetosti Pravoslavne vjere svoje cestitamo radosne Bozicne Praznike i sve Sinove i Kerri Svetog Pravoslavlja radosno pozdravljamo sa nasim drevnim SRBskim i hriscanskim pozdravom: MIR BOZIJI! HRISTOS SE RODI!