Који је најопаснији европски град?

Подаци са Нумбео платформе који се односе на индекс злочина у Европи показали су да Италија, Француска и Велика Британија имају највећи број градова на листи најопаснијих у европској регији. Сарајево је на 10 месту те листе.

Свијет 07.01.2017 | 07:13
Који је најопаснији европски град?
Платформа Нумбео је анализирала светске градове на основу бројних фактора који се односе на стање криминалитета, раста криминала, безбедности на улицама, страха од пљачки, претњи, малтретирања, расне, етничке и верске нетолеранције и опасности од крађе, наводи портал Кликс.

На основу те анализе је направљена листа десет најопаснијих градова европског континента, на којој предњаче Италија, Француска и Велика Британија.

На десетом месту се налази главни град Босне и Херцеговине, за који се наводи да има умерену стопу криминалитета.

Како додају, то не значи да у Сарајеву нема силовања, аутомобилских крађа, пуцњава и имовинских кривичних дела. Према извештају ОСАЦ из 2015. године, она су и те како присутна у Сарајеву.

Посебна пажња скреће се на џепароше, којих, како наводе, има превише на улицама Сарајева, а посебно у туристичким деловима и у јавном превозу.

У анализи се истиче да у Сарајеву цвета организовани криминал и да је БиХ транзитна рута за транспорт дроге, оружја и људи.



Одмах иза Сарајева се налазе Глазгов (Шкотска), Ротердам (Холандија), Ковентри (Енглеска), Лил (Француска), Марсељ (Француска), Напуљ (Италија), Торино (Италија) и Бари (Италија).

Убедљиво најопаснији град је Ростов на Дону, који се налази у јужној Русији. Реч је о највећем граду у јужној Русији, који је уједно и административни центар Ростовске области.

Министарство унутрашњих послова Ростова је 2015. године саопштило да је у периоду од априла до јуна у том граду појачан степен криминала за 21,3 одсто.

Пораст је углавном повезан са успоном илегалне трговине оружјем и последицама рата након одцепљења Донбаса у Украјини.

Извор: РТС/Фонет

Коментари / 0

Оставите коментар