Лука Жорић трећи пут у Цибони!

Лука Жорић потписао је уговор са Цибоном!

Кошарка 08.01.2017 | 12:45
Лука Жорић трећи пут у Цибони!
После одласка Анте Жижића у Дарушафаку, Цибона је експресно реаговала и уочи наставка такмичења у АБА лиги у новој години довела је новог центра.

Реч је о играчу којег навијачи загребачког клуба добро познају и који је до сада већ два пута носио дрес Цибоне.

Лука Жорић (32 године, 211 центиметара) потписао је уговор, али клуб није објавио на колико се обавезао и под којим условима.

Он је већ играо за Цибону у сезонама 2001/2002. и 2007/2008, а прошле сезоне као члан Цедевите постао је првак Хрватске.

У каријери је наступао и за Уникаху, Загреб, Олимпију, Брауншвајг и Фенербахче, пре него што је крајем новембра раскинуо уговор са Севиљом.

Цибона сматра да је направила сјајан одабир довеђењем играча који је у шпанској екипи ове сезоне просеку на паркету проводио 24 минута и бележио 12,5 поена и 4,7 скокова по утакмици, пре свега због великог искуства које има и са репрезентацијом.

Са Хрватском је Жорић играо на Еуробаскету 2011, 2013. и 2015. године, а наступао је и ан Светском првенству 2010. године.

Лука Жорић требало би да заигра за Цибону у недељу, на мечу АБА лиге против екипе МЗТ у Загребу, ако сва потребна папирологија буде завршена.

Цибона у АБА лиги после 16 одиграних кола заузима пето место на табели са скором од 10 победа и шест пораза, од чега је два у низу претрпела у последња два кола, на гостовању Морнару у Бару и од куће од Партизана, када је отишао Анте Жижић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар