Luka Žorić treći put u Ciboni!

Luka Žorić potpisao je ugovor sa Cibonom!

Košarka 08.01.2017 | 12:45
Luka Žorić treći put u Ciboni!
Posle odlaska Ante Žižića u Darušafaku, Cibona je ekspresno reagovala i uoči nastavka takmičenja u ABA ligi u novoj godini dovela je novog centra.

Reč je o igraču kojeg navijači zagrebačkog kluba dobro poznaju i koji je do sada već dva puta nosio dres Cibone.

Luka Žorić (32 godine, 211 centimetara) potpisao je ugovor, ali klub nije objavio na koliko se obavezao i pod kojim uslovima.

On je već igrao za Cibonu u sezonama 2001/2002. i 2007/2008, a prošle sezone kao član Cedevite postao je prvak Hrvatske.

U karijeri je nastupao i za Unikahu, Zagreb, Olimpiju, Braunšvajg i Fenerbahče, pre nego što je krajem novembra raskinuo ugovor sa Seviljom.

Cibona smatra da je napravila sjajan odabir doveđenjem igrača koji je u španskoj ekipi ove sezone proseku na parketu provodio 24 minuta i beležio 12,5 poena i 4,7 skokova po utakmici, pre svega zbog velikog iskustva koje ima i sa reprezentacijom.

Sa Hrvatskom je Žorić igrao na Eurobasketu 2011, 2013. i 2015. godine, a nastupao je i an Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Luka Žorić trebalo bi da zaigra za Cibonu u nedelju, na meču ABA lige protiv ekipe MZT u Zagrebu, ako sva potrebna papirologija bude završena.

Cibona u ABA ligi posle 16 odigranih kola zauzima peto mesto na tabeli sa skorom od 10 pobeda i šest poraza, od čega je dva u nizu pretrpela u poslednja dva kola, na gostovanju Mornaru u Baru i od kuće od Partizana, kada je otišao Ante Žižić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar