Бризбејн: Рафа пао на првом тесту, преокрет Раонића!

Трећи тенисер света Милош Раонић пласирао се у полуфинале турнира у Бризбејну победом над Рафаелом Надалом у три сета.

Тенис 06.01.2017 | 14:15
Бризбејн: Рафа пао на првом тесту, преокрет Раонића!
Раонић, који брани титулу у аустралијском граду, лоше је почео меч и изгубио први сет, али је онда знатно подигао квалитет и направио преокрет – 4:6, 6:3, 6:4.

Дуел који је трајао више од два сата и 20 минута ишао је на руку Шпанцу, који је захваљујући грешкама ривала направио брејк средином првог сета и лако га сачувао за вођство од 0-1.

Међутим, све се променило у петом гему другог дела, када је Милош добрим сервисима спасао две брејк лопте и повео са 3:2, а тај тренутак означио је преокрет и на самом терену. Канађанин је почео да удара све прецизније, одлично је читао сервис ривала и до одлучујућег брејка стигао у следећем сервис гему Надала.

Он је био довољан да се изједначи у сетовима, док је серија настављена почетком одлучујућег сета – направио је брејк изгубивши само један поен за 1:0, а иако је раније могао да обезбеди тријумф, није дозволио Рафи да га угрози.

Ово је момку рођеном у Подгорици била тек друга победа у осмом међусобном са Надалом, који није успео да понови партије које је пружао од почетка сезоне. ’Бик са Маљорке’ је освојио егзибицију у Абу Дабију (тамо победио Раонића), после чега је одиграо неколико импресивних мечева у Бризбејну.

Раонић ће се у борби за финале састати са Бугарином Григором Димитровим, који је у три сета елиминисао Доминика Тима.

У другом полуфиналу играју Кеи Нишикори и Стан Вавринка – Јапанац је Џордану Томпсону препустио само два гема (6:1, 6:1), док је Швајцарац тек после преокрета елиминисао Кајла Едмунда (6:7 (2-7), 6:4, 6:4).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар