Brizbejn: Rafa pao na prvom testu, preokret Raonića!

Treći teniser sveta Miloš Raonić plasirao se u polufinale turnira u Brizbejnu pobedom nad Rafaelom Nadalom u tri seta.

Tenis 06.01.2017 | 14:15
Brizbejn: Rafa pao na prvom testu, preokret Raonića!
Raonić, koji brani titulu u australijskom gradu, loše je počeo meč i izgubio prvi set, ali je onda znatno podigao kvalitet i napravio preokret – 4:6, 6:3, 6:4.

Duel koji je trajao više od dva sata i 20 minuta išao je na ruku Špancu, koji je zahvaljujući greškama rivala napravio brejk sredinom prvog seta i lako ga sačuvao za vođstvo od 0-1.

Međutim, sve se promenilo u petom gemu drugog dela, kada je Miloš dobrim servisima spasao dve brejk lopte i poveo sa 3:2, a taj trenutak označio je preokret i na samom terenu. Kanađanin je počeo da udara sve preciznije, odlično je čitao servis rivala i do odlučujućeg brejka stigao u sledećem servis gemu Nadala.

On je bio dovoljan da se izjednači u setovima, dok je serija nastavljena početkom odlučujućeg seta – napravio je brejk izgubivši samo jedan poen za 1:0, a iako je ranije mogao da obezbedi trijumf, nije dozvolio Rafi da ga ugrozi.

Ovo je momku rođenom u Podgorici bila tek druga pobeda u osmom međusobnom sa Nadalom, koji nije uspeo da ponovi partije koje je pružao od početka sezone. ’Bik sa Maljorke’ je osvojio egzibiciju u Abu Dabiju (tamo pobedio Raonića), posle čega je odigrao nekoliko impresivnih mečeva u Brizbejnu.

Raonić će se u borbi za finale sastati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je u tri seta eliminisao Dominika Tima.

U drugom polufinalu igraju Kei Nišikori i Stan Vavrinka – Japanac je Džordanu Tompsonu prepustio samo dva gema (6:1, 6:1), dok je Švajcarac tek posle preokreta eliminisao Kajla Edmunda (6:7 (2-7), 6:4, 6:4).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar