"Лоша дјевојка" у Бијелој кући

Од звезде ријалити шоу-програма до Беле куће - гласи кратки опис каријере тамнопуте Омарозе Оне Маниго (43), коју је нови председник САД управо уврстио у своју администрацију.

Свијет 06.01.2017 | 13:40
"Лоша дјевојка" у Бијелој кући
Ову Афроамериканку Доналд Трамп увео је у свој тим заједно за дугогодишњим телохранитељем Китом Шилером.
 
Омароза, која се представља само именом, била је директорка Трампове предизборне кампање у афроамеричкој заједници. Сад је постала помоћница председника САД и директорка комуникација Канцеларије за јавно ангажовање и међувладине послове Беле куће. Шилер је постављен за заменика помоћника председника САД и директора операција у Овалном кабинету.

Омароза, којој су убијени отац када јој је било седам година и касније старији брат, докторирала је масовне комуникације и са 23 године кратко радила у Белој кући код тадашњег потпредседника САД Ала Гора. Ни тај посао, као ни коментаторски на Си-Ен-Ену јој, ипак, нису донели славу какву је стекла 2004. године када је ушла у ријалити шоу "Шегрт", у ком је звезда био управо њујоршки тајкун Доналд Трамп. Убрзо је постала "жена коју је Америка волела да мрзи", проглашена за "лошу девојку број један".

Издржала је девет недеља као такмичарка, пре него што је Трамп "отпустио". Али, њих двоје су остали блиски и покренули нови шоу. Омароза је у међувремену учествовала у више од 20 ријалити програма, укључујући и Трамповог "Познатог шегрта" и "Ол старс" верзију овог програма. Постоји и ријалити шоу који носи њено име.

Омароза, ипак, није одувек била присталица Трампа. Новембра 2014. године је дала подршку супрузи председника у чијој администрацији је радила: "Ја сам спремна за Хилари. А ви? Уз Хилари 2016." Али, сад се ипак свим срцем укључила у Трампову кампању, тврдећи да ће доживети ударац "свако ко је икада сумњао у Доналда, ко се са њим није слагао":

"Осветио се тако што је постао најмоћнији човек планете", рекла је.

Недуго после Трампове победе управо је она изјавила да Трамп има списак републиканаца који су гласали против њега. Новоизабраног председника посетила је у његовој њујоршкој кули у друштву звезда НФЛ Реја Луиса и Џима Брауна. Разведена од Арона Сталворта, удовица после изненадне смрти глумца Мајкла Кларка Данкана, Омароза се посветила верским активностима, посебно интензивно после посете деци у Африци.

ЦИА: РУСИ И САД МОРАЈУ БОЉЕ

Директор ЦИА Џон Бренан је изјавио да је од суштинске важности да САД и Русија побољшају односе: "И стварно се надам, имајући у виду неколико наредних година, да ће односи између Москве и Вашингтона да се поправе, зато што је од критичне важности за глобалну стабилност да САД и Русија имају боље односе и ја у потпуности то подржавам", навео је Бренан.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лоло

06.01.2017 15:38

Која згодна мацка!

ОДГОВОРИТЕ