"Loša djevojka" u Bijeloj kući

Od zvezde rijaliti šou-programa do Bele kuće - glasi kratki opis karijere tamnopute Omaroze One Manigo (43), koju je novi predsednik SAD upravo uvrstio u svoju administraciju.

Svijet 06.01.2017 | 13:40
"Loša djevojka" u Bijeloj kući
Ovu Afroamerikanku Donald Tramp uveo je u svoj tim zajedno za dugogodišnjim telohraniteljem Kitom Šilerom.
 
Omaroza, koja se predstavlja samo imenom, bila je direktorka Trampove predizborne kampanje u afroameričkoj zajednici. Sad je postala pomoćnica predsednika SAD i direktorka komunikacija Kancelarije za javno angažovanje i međuvladine poslove Bele kuće. Šiler je postavljen za zamenika pomoćnika predsednika SAD i direktora operacija u Ovalnom kabinetu.

Omaroza, kojoj su ubijeni otac kada joj je bilo sedam godina i kasnije stariji brat, doktorirala je masovne komunikacije i sa 23 godine kratko radila u Beloj kući kod tadašnjeg potpredsednika SAD Ala Gora. Ni taj posao, kao ni komentatorski na Si-En-Enu joj, ipak, nisu doneli slavu kakvu je stekla 2004. godine kada je ušla u rijaliti šou "Šegrt", u kom je zvezda bio upravo njujorški tajkun Donald Tramp. Ubrzo je postala "žena koju je Amerika volela da mrzi", proglašena za "lošu devojku broj jedan".

Izdržala je devet nedelja kao takmičarka, pre nego što je Tramp "otpustio". Ali, njih dvoje su ostali bliski i pokrenuli novi šou. Omaroza je u međuvremenu učestvovala u više od 20 rijaliti programa, uključujući i Trampovog "Poznatog šegrta" i "Ol stars" verziju ovog programa. Postoji i rijaliti šou koji nosi njeno ime.

Omaroza, ipak, nije oduvek bila pristalica Trampa. Novembra 2014. godine je dala podršku supruzi predsednika u čijoj administraciji je radila: "Ja sam spremna za Hilari. A vi? Uz Hilari 2016." Ali, sad se ipak svim srcem uključila u Trampovu kampanju, tvrdeći da će doživeti udarac "svako ko je ikada sumnjao u Donalda, ko se sa njim nije slagao":

"Osvetio se tako što je postao najmoćniji čovek planete", rekla je.

Nedugo posle Trampove pobede upravo je ona izjavila da Tramp ima spisak republikanaca koji su glasali protiv njega. Novoizabranog predsednika posetila je u njegovoj njujorškoj kuli u društvu zvezda NFL Reja Luisa i Džima Brauna. Razvedena od Arona Stalvorta, udovica posle iznenadne smrti glumca Majkla Klarka Dankana, Omaroza se posvetila verskim aktivnostima, posebno intenzivno posle posete deci u Africi.

CIA: RUSI I SAD MORAJU BOLjE

Direktor CIA Džon Brenan je izjavio da je od suštinske važnosti da SAD i Rusija poboljšaju odnose: "I stvarno se nadam, imajući u vidu nekoliko narednih godina, da će odnosi između Moskve i Vašingtona da se poprave, zato što je od kritične važnosti za globalnu stabilnost da SAD i Rusija imaju bolje odnose i ja u potpunosti to podržavam", naveo je Brenan.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lolo

06.01.2017 15:38

Koja zgodna macka!

ODGOVORITE