Шампион гренд слема оптужен за намјештање!

Талас намештања у тенису поново је достигао врхунац у Аустралији, после новог случаја на турнирима ниже категорије.

Тенис 06.01.2017 | 21:15
Шампион гренд слема оптужен за намјештање!
Пред први гренд слем у 2017. години, аустралијска полиција саопштила је да један 18-годишњак оптужен да је наместио меч на турниру у Виторији прошлог октобра и да ће пред судом појавити у марту.

Аустралијски медији открили су да је у питању Оливер Андерсон, актуелни јуниорски шампион Аустралијан опена, који је умешан у нечасне радње на челенџеру у Траралгону.

“У овом тренутку, намештање мечева је најбрже растућа врста организованог криминала широм света”, рекао је Нил Патерсон, члан полиције у Виторији.

Током Аустралијан опена прошле године откривен је скандал о намештању, после чега су власни започеле истрагу о корупцији. Више од 350 тенисера било је под сумњом, чак и они из топ 50, направљена је такозвана 'црна листа', али нико није био процесуиран. Међу њима су се нашли и српски играчи Јанко Типсаревић и Виктор Троицки.

Челници тениса у Мелбурну и Аустралији појачали су мере пре турнир који почиње 16. јануара.

“Прва реакција је била разочарање, да будем искрена. Константно водимо битку и мислила сам да је порука послата. Реални смо, морамо да наставимо и појачаћемо едукацију наших играча. Имамо нулту толеранцију према намештању, то је наша мантра”, рекла је Ен Вест, шефица Уније националног интегритета у спорту.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар