Šampion grend slema optužen za namještanje!

Talas nameštanja u tenisu ponovo je dostigao vrhunac u Australiji, posle novog slučaja na turnirima niže kategorije.

Tenis 06.01.2017 | 21:15
Šampion grend slema optužen za namještanje!
Pred prvi grend slem u 2017. godini, australijska policija saopštila je da jedan 18-godišnjak optužen da je namestio meč na turniru u Vitoriji prošlog oktobra i da će pred sudom pojaviti u martu.

Australijski mediji otkrili su da je u pitanju Oliver Anderson, aktuelni juniorski šampion Australijan opena, koji je umešan u nečasne radnje na čelendžeru u Traralgonu.

“U ovom trenutku, nameštanje mečeva je najbrže rastuća vrsta organizovanog kriminala širom sveta”, rekao je Nil Paterson, član policije u Vitoriji.

Tokom Australijan opena prošle godine otkriven je skandal o nameštanju, posle čega su vlasni započele istragu o korupciji. Više od 350 tenisera bilo je pod sumnjom, čak i oni iz top 50, napravljena je takozvana 'crna lista', ali niko nije bio procesuiran. Među njima su se našli i srpski igrači Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Čelnici tenisa u Melburnu i Australiji pojačali su mere pre turnir koji počinje 16. januara.

“Prva reakcija je bila razočaranje, da budem iskrena. Konstantno vodimo bitku i mislila sam da je poruka poslata. Realni smo, moramo da nastavimo i pojačaćemo edukaciju naših igrača. Imamo nultu toleranciju prema nameštanju, to je naša mantra”, rekla je En Vest, šefica Unije nacionalnog integriteta u sportu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar