Насрију пријети четири године забране фудбала?!

Самир Насри, фудбалер Манчестер ситија на позајмици у Севиљи, суочава се са четворогодишњом суспензијом због кршења антидопинг правила.

Фудбал 06.01.2017 | 20:00
Насрију пријети четири године забране фудбала?!
Светска антидопинг агенција (WАДА) захтева хитну истрагу о томе да ли је Насри прекршио правила приликом нове терапије.

Насри је под истрагом шпанске агенције након што је прошлог месеца посетио клинику ’Дрип докторс’ у Лос Анђелесу где је подвргнут посебној интравенозној терапији.

У Ситију тврде да би Севиља требало да се бави тим проблемом, али би у случају максималне суспензије и енглески клуб био погођен.

’Грађани’ имају у плану да Стивена Н’Зонзија, сјајној дефанзивног везног Андалужана, замене за Насрија, али је очигледно да би тај посао пропао уколико Францус буде проглашен кривим.

У Севиљи су сигурни да је њихов играч безбедан, упркос томе што је на званичном ’Твитеру’ објављено да је Насри добио помоћ медицинске сестре која ће га „држати хидрираним и здравим“ током боравка у Шпанији.

WАДА је забранила интравенозне терапије, осим у случају гаранције да током шесточасовног периода неће бити убризгано више од 50 милилитара супстанце или када је спортиста добио специјалну дозволу због здравственог стања.

Насрију је потребан терапеутски изузетак, али је проблем настао јер Севиља није понудила никакав одржив разлог за добијање истог. Из клуба су признали да нису били свесни да је њихов фудбалер на третманима у Лос Анђелесу.

Шпанска антидопинг агенција отворила је истрагу 28. децембра и још није познат коначни исход.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар