Nasriju prijeti četiri godine zabrane fudbala?!

Samir Nasri, fudbaler Mančester sitija na pozajmici u Sevilji, suočava se sa četvorogodišnjom suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila.

Fudbal 06.01.2017 | 20:00
Nasriju prijeti četiri godine zabrane fudbala?!
Svetska antidoping agencija (WADA) zahteva hitnu istragu o tome da li je Nasri prekršio pravila prilikom nove terapije.

Nasri je pod istragom španske agencije nakon što je prošlog meseca posetio kliniku ’Drip doktors’ u Los Anđelesu gde je podvrgnut posebnoj intravenoznoj terapiji.

U Sitiju tvrde da bi Sevilja trebalo da se bavi tim problemom, ali bi u slučaju maksimalne suspenzije i engleski klub bio pogođen.

’Građani’ imaju u planu da Stivena N’Zonzija, sjajnoj defanzivnog veznog Andalužana, zamene za Nasrija, ali je očigledno da bi taj posao propao ukoliko Francus bude proglašen krivim.

U Sevilji su sigurni da je njihov igrač bezbedan, uprkos tome što je na zvaničnom ’Tviteru’ objavljeno da je Nasri dobio pomoć medicinske sestre koja će ga „držati hidriranim i zdravim“ tokom boravka u Španiji.

WADA je zabranila intravenozne terapije, osim u slučaju garancije da tokom šestočasovnog perioda neće biti ubrizgano više od 50 mililitara supstance ili kada je sportista dobio specijalnu dozvolu zbog zdravstvenog stanja.

Nasriju je potreban terapeutski izuzetak, ali je problem nastao jer Sevilja nije ponudila nikakav održiv razlog za dobijanje istog. Iz kluba su priznali da nisu bili svesni da je njihov fudbaler na tretmanima u Los Anđelesu.

Španska antidoping agencija otvorila je istragu 28. decembra i još nije poznat konačni ishod.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar