Антић: Андрија Живковић ме подсјећа на Фига!

"Надам се да ће достићи тај ниво. Било би добро и за Бенфику, али и за Србију"!

Фудбал 06.01.2017 | 18:30
Антић: Андрија Живковић ме подсјећа на Фига!
Андрија Живковић одиграо је јако добар меч за Бенфику у Купу и у победи од 4:0 против друголигаша Визеле уписао је чак три асистенције.

То је био повод за португалски Нотисијас Диарио да позове Радомира Антића и пита га за мишљење када је млади српски фудбалер у питању.

"То је момак са великим талентом. Веома је брз и одлично чита игру. Млад је, први пут је напустио своју земљу и породицу, отишао у велики клуб. То је увек тешко, а био је и повређен... Сада се вратио. Живковић је један од најталентованијих српских фудбалера", рекао је Антић.

Када је добио питање да га са неким упореди, Антић је одабрао легендардног Луиса Фига.

"Личи ми на Фига, чак и по грађи. Живковић је доста бржи, али је техника слична, као и читање игре. Андрија воли да је лопта код њега. Фиго је био један од најбољих на свету и можда не треба стављати притисак на Андрију, али видим доста сличности. Надам се да ће достићи тај ниво, то би било јако добро за Бенфику, али и за Србију", рекао је Антић.

Чувени српски стратег је додао да мисли да је једном приликом Живковић рекао да ће да иде у Челси, али да је на крају одабрао Бенфику, као и да ће Андрија сигурно добити шансу да игра на врхунском нивоу ако настави да напредује.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар