Antić: Andrija Živković me podsjeća na Figa!

"Nadam se da će dostići taj nivo. Bilo bi dobro i za Benfiku, ali i za Srbiju"!

Fudbal 06.01.2017 | 18:30
Antić: Andrija Živković me podsjeća na Figa!
Andrija Živković odigrao je jako dobar meč za Benfiku u Kupu i u pobedi od 4:0 protiv drugoligaša Vizele upisao je čak tri asistencije.

To je bio povod za portugalski Notisijas Diario da pozove Radomira Antića i pita ga za mišljenje kada je mladi srpski fudbaler u pitanju.

"To je momak sa velikim talentom. Veoma je brz i odlično čita igru. Mlad je, prvi put je napustio svoju zemlju i porodicu, otišao u veliki klub. To je uvek teško, a bio je i povređen... Sada se vratio. Živković je jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera", rekao je Antić.

Kada je dobio pitanje da ga sa nekim uporedi, Antić je odabrao legendardnog Luisa Figa.

"Liči mi na Figa, čak i po građi. Živković je dosta brži, ali je tehnika slična, kao i čitanje igre. Andrija voli da je lopta kod njega. Figo je bio jedan od najboljih na svetu i možda ne treba stavljati pritisak na Andriju, ali vidim dosta sličnosti. Nadam se da će dostići taj nivo, to bi bilo jako dobro za Benfiku, ali i za Srbiju", rekao je Antić.

Čuveni srpski strateg je dodao da misli da je jednom prilikom Živković rekao da će da ide u Čelsi, ali da je na kraju odabrao Benfiku, kao i da će Andrija sigurno dobiti šansu da igra na vrhunskom nivou ako nastavi da napreduje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar