ЕЛ - Звезда у Каунасу: Много тога "мора" за побједу!

Црвено-бели у петак од 19 часова играју још једну евролигашку утакмицу. У тиму и Дион Томпсон.

Кошарка 06.01.2017 | 14:45
ЕЛ - Звезда у Каунасу: Много тога "мора" за побједу!
Кошаркаши Црвене звезде мтс у четвртак поподне су допутовали у Каунас, на меч 16. кола Евролиге против Жалгириса.

Дејан Радоњић и његови изабраници летели су из Београда за Франкфурт, одатле за Виљнус, па аутобусом у стотинак километара удаљени Каунас. Тамо ће их у петак увече дочекати традиционално пуне трибине и неугодан противник, који је недавно у Београду славио резултатом 79:88.

Додуше, тада је Звезда на унутрашњим позицијама имала само Кузмића, Бјелицу и Симоновића, а овог пута ће се горостасима Жалгириса супротставити са опорављеним Луком Митровићем (МВП минулог кола АБА лиге) и придошлицом из Галатасараја, Дионом Томпсоном.

Српски и регионални првак потврдио је добру форму тријумфом над Задром у понедељак (113:65).

"Почели смо 2017. годину на прави начин, стигао нам је и нови играч, а сада нас чека врло тешка утакмица против Жалгириса. У Београду су нас победили и надиграли, можда нам и не леже као екипа, али покушаћемо да им се реванширамо. Дуго су заједно, тачно се зна ко шта ради у том тиму и јасно је да ћемо за повољан резултат морати да одиграмо веома добар меч", рекао је Марко Гудурић пред полазак на пут.

Мада је и тренер Радоњић још пре прве утакмице причао о томе колико Жалгирис не одговара његовом тиму, Немања Дангубић је ове сезоне у Евролиги дао двоцифрен број поена (16) једино шампиону Литваније!

"Врло су квалитетни као тим, чврсти и дисциплиновани, врло прецизни у својој игри. Имају тимске играче, играју тимску одбрану и имају доброг тренера који је све то сложио. Мораћемо даспречимо проблеме у скоку које су нам задавали у Београду и да зауставимо њихове шутере. Укупно гледано, мора доста тога да се уради да бисмо у Каунасу дошли до победе", јасан је Дангубић.

Литванци ће у ову утакмицу ући са императивом победе, јер на табели заостају један корак за осмопласираном Звездом, тако да су им бодови неопходни у борби за пласман у плеј-оф.

Од претходног међусобног окршаја, Звезда је у Евролиги остварила скор 3-2, а Жалгирис 2-3.

ПАРОВИ 16. КОЛА:

четвртак

Ефес - Галатасарај 18.30
Бамберг - Барселона 20.00
Макаби - Дарушафака 20.05
Басконија - Уникс 21.00

петак

Фенербахче - Армани 18.45
Жалгирис - Црвена звезда 19.00
Олимпијакос - Панатинаикос 20.00
Реал - ЦСКА 21.00

ТАБЕЛА: ЦСКА 12-3, Реал 10-5, Олимпијакос 10-5, Басконија 10-5, ПАО 9-6, Фенербахче 9-6, Дарушафака 8-7, Звезда 7-8, Ефес 7-8, Барселона 7-8, Бамберг 6-9, Жалгирис 6-9, Уникс 6-9, Макаби 5-10, Армани 4-11, Галатасарај 4-11.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар