EL - Zvezda u Kaunasu: Mnogo toga "mora" za pobjedu!

Crveno-beli u petak od 19 časova igraju još jednu evroligašku utakmicu. U timu i Dion Tompson.

Košarka 06.01.2017 | 14:45
EL - Zvezda u Kaunasu: Mnogo toga "mora" za pobjedu!
Košarkaši Crvene zvezde mts u četvrtak popodne su doputovali u Kaunas, na meč 16. kola Evrolige protiv Žalgirisa.

Dejan Radonjić i njegovi izabranici leteli su iz Beograda za Frankfurt, odatle za Viljnus, pa autobusom u stotinak kilometara udaljeni Kaunas. Tamo će ih u petak uveče dočekati tradicionalno pune tribine i neugodan protivnik, koji je nedavno u Beogradu slavio rezultatom 79:88.

Doduše, tada je Zvezda na unutrašnjim pozicijama imala samo Kuzmića, Bjelicu i Simonovića, a ovog puta će se gorostasima Žalgirisa suprotstaviti sa oporavljenim Lukom Mitrovićem (MVP minulog kola ABA lige) i pridošlicom iz Galatasaraja, Dionom Tompsonom.

Srpski i regionalni prvak potvrdio je dobru formu trijumfom nad Zadrom u ponedeljak (113:65).

"Počeli smo 2017. godinu na pravi način, stigao nam je i novi igrač, a sada nas čeka vrlo teška utakmica protiv Žalgirisa. U Beogradu su nas pobedili i nadigrali, možda nam i ne leže kao ekipa, ali pokušaćemo da im se revanširamo. Dugo su zajedno, tačno se zna ko šta radi u tom timu i jasno je da ćemo za povoljan rezultat morati da odigramo veoma dobar meč", rekao je Marko Gudurić pred polazak na put.

Mada je i trener Radonjić još pre prve utakmice pričao o tome koliko Žalgiris ne odgovara njegovom timu, Nemanja Dangubić je ove sezone u Evroligi dao dvocifren broj poena (16) jedino šampionu Litvanije!

"Vrlo su kvalitetni kao tim, čvrsti i disciplinovani, vrlo precizni u svojoj igri. Imaju timske igrače, igraju timsku odbranu i imaju dobrog trenera koji je sve to složio. Moraćemo dasprečimo probleme u skoku koje su nam zadavali u Beogradu i da zaustavimo njihove šutere. Ukupno gledano, mora dosta toga da se uradi da bismo u Kaunasu došli do pobede", jasan je Dangubić.

Litvanci će u ovu utakmicu ući sa imperativom pobede, jer na tabeli zaostaju jedan korak za osmoplasiranom Zvezdom, tako da su im bodovi neophodni u borbi za plasman u plej-of.

Od prethodnog međusobnog okršaja, Zvezda je u Evroligi ostvarila skor 3-2, a Žalgiris 2-3.

PAROVI 16. KOLA:

četvrtak

Efes - Galatasaraj 18.30
Bamberg - Barselona 20.00
Makabi - Darušafaka 20.05
Baskonija - Uniks 21.00

petak

Fenerbahče - Armani 18.45
Žalgiris - Crvena zvezda 19.00
Olimpijakos - Panatinaikos 20.00
Real - CSKA 21.00

TABELA: CSKA 12-3, Real 10-5, Olimpijakos 10-5, Baskonija 10-5, PAO 9-6, Fenerbahče 9-6, Darušafaka 8-7, Zvezda 7-8, Efes 7-8, Barselona 7-8, Bamberg 6-9, Žalgiris 6-9, Uniks 6-9, Makabi 5-10, Armani 4-11, Galatasaraj 4-11.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar