ФА куп: Стам се са Редингом враћа на "Олд Трафорд": Без емоција!

"Драго ми је да ћу се вратити, волим клуб, волим навијаче, провео сам сјајан период тамо. Али, овдје није ријеч о мени, него утакмици Манчестер јунајтеда и Рединга на 'Олд Трафорду', каже некадашњи дефанзивац "црвених ђавола".

Фудбал 06.01.2017 | 15:00
ФА куп: Стам се са Редингом враћа на "Олд Трафорд": Без емоција!
Менаџер Рединга Јап Стам рекао је да се више радује шанси да тестира менаџерске способности против Манчестер јунајтеда којег води Жозе Мурињо, него повратку на "Олд Трафорд" на којем је некада играо у дресу "црвених ђавола".

Рединг ће у суботу гостовати код Јунајтеда у трећем колу ФА Купа, што ће бити прилика да се Стам присјети својих играчких дана на "Театру снова".

“Свиђа ми се како Мурињо ради и оно што ради за тим. Разговарао сам с њим неколико пута и он је сјајан менаџер. Дивим се свим успјесима које је имао и трофејима које је освојио. Надам се да могу бити тако добар у једном тренутку, али чека ме још дуг пут. Добро је играти против менаџера од којег можеш пуно тога научити", казао је Стам за британске медије.

Током свог боравка у Манчестер јунајтеду некада сјајни холандски фудбалер освојио је три наслова шампиона Енглеске, те по један пехар у Лиги шампиона, Интерконтиненталном купу и ФА Купу.

Но, његов одлазак 2002. године у Лацио са собом је носио много контроверзи. Многи су мислили да га је тадашњи менаџер сир Алекс Фергусон продао, јер се наљутио на Стама због детаља које је изнио у својој аутобиографији. Касније је Фергусон потврдио да је продаја Стама била велика грешка.

"Од тога је мука и Фергију и мени. Покушавамо дати пристојан одговор, али новинари увијек проналазе начин да то буде занимљивије него што јесте. Мој повратак на 'Олд Трафорд' неће бити емоционалан у смислу да ћу плакати. Драго ми је да ћу се вратити, волим клуб, волим навијаче, провео сам сјајан период тамо. Али, овдје није ријеч о мени, него утакмици Рединга и Манчестер јунајтеда на 'Олд Трафорду'. Људи не требају писати о мени, него о тиму и о томе шта можемо направити против великог ривала", нагласио је Стам.

Стам је осим за Манчхестер јунајтед током играчке каријере, коју је окончао 2007. године, играо за Цволе, Камбур , Виљем ИИ, ПСВ Ајндховен, Лацио, Милан и Ајакс. У дресу репрезентације Холандије одиграо је 67 утакмица и постигао три гола.

Рединг му је први клуб који самостално води, а преузео га је у јуну 2016. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар