FA kup: Stam se sa Redingom vraća na "Old Traford": Bez emocija!

"Drago mi je da ću se vratiti, volim klub, volim navijače, proveo sam sjajan period tamo. Ali, ovdje nije riječ o meni, nego utakmici Mančester junajteda i Redinga na 'Old Trafordu', kaže nekadašnji defanzivac "crvenih đavola".

Fudbal 06.01.2017 | 15:00
FA kup: Stam se sa Redingom vraća na "Old Traford": Bez emocija!
Menadžer Redinga Jap Stam rekao je da se više raduje šansi da testira menadžerske sposobnosti protiv Mančester junajteda kojeg vodi Žoze Murinjo, nego povratku na "Old Traford" na kojem je nekada igrao u dresu "crvenih đavola".

Reding će u subotu gostovati kod Junajteda u trećem kolu FA Kupa, što će biti prilika da se Stam prisjeti svojih igračkih dana na "Teatru snova".

“Sviđa mi se kako Murinjo radi i ono što radi za tim. Razgovarao sam s njim nekoliko puta i on je sjajan menadžer. Divim se svim uspjesima koje je imao i trofejima koje je osvojio. Nadam se da mogu biti tako dobar u jednom trenutku, ali čeka me još dug put. Dobro je igrati protiv menadžera od kojeg možeš puno toga naučiti", kazao je Stam za britanske medije.

Tokom svog boravka u Mančester junajtedu nekada sjajni holandski fudbaler osvojio je tri naslova šampiona Engleske, te po jedan pehar u Ligi šampiona, Interkontinentalnom kupu i FA Kupu.

No, njegov odlazak 2002. godine u Lacio sa sobom je nosio mnogo kontroverzi. Mnogi su mislili da ga je tadašnji menadžer sir Aleks Ferguson prodao, jer se naljutio na Stama zbog detalja koje je iznio u svojoj autobiografiji. Kasnije je Ferguson potvrdio da je prodaja Stama bila velika greška.

"Od toga je muka i Fergiju i meni. Pokušavamo dati pristojan odgovor, ali novinari uvijek pronalaze način da to bude zanimljivije nego što jeste. Moj povratak na 'Old Traford' neće biti emocionalan u smislu da ću plakati. Drago mi je da ću se vratiti, volim klub, volim navijače, proveo sam sjajan period tamo. Ali, ovdje nije riječ o meni, nego utakmici Redinga i Mančester junajteda na 'Old Trafordu'. Ljudi ne trebaju pisati o meni, nego o timu i o tome šta možemo napraviti protiv velikog rivala", naglasio je Stam.

Stam je osim za Mančhester junajted tokom igračke karijere, koju je okončao 2007. godine, igrao za Cvole, Kambur , Viljem II, PSV Ajndhoven, Lacio, Milan i Ajaks. U dresu reprezentacije Holandije odigrao je 67 utakmica i postigao tri gola.

Reding mu je prvi klub koji samostalno vodi, a preuzeo ga je u junu 2016. godine.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar