Скијање: Мелг славио послије 7 година, Хиршер без подијума!

Италијански скијаш Манфред Мелг тријумфовао је у слаломској трци на загребачком Сљемену, у оквиру Светског купа.

Остали спортови 05.01.2017 | 21:30
Скијање: Мелг славио послије 7 година, Хиршер без подијума!
Мелг се најбоље снашао у лошим условима на Сљемену где су возачима проблем осим залеђене стазе правили и снажни удари ветра.

Италијан је до прве победе после седам година у Светском купу стигао сјајном вожњом у другој рунди, иако је био пети у првој, а иза себе је оставио Феликса Нојројтера из Немачке 0,72 секунде, те Норвежанина Хенрика Кристоферсона 0,77с.

Тек шести је стигао водећи у генералном пласману Марсел Хиршер, који није успео да избори јубиларни 100. подијум у каријери, док је без бодова остао Француз Алексис Пантиро.

Трагичари Сљемена су били возачи који су неочекивано били на прве три позиције после прве вожње. Лоше временске услове и слабу видљивост за скијаше са бољом стартном позицијом су искористили они из "позадине", па је тако Американац Марк Енгел као 45. стигао до трећег места, али је своју прву другу вожњу ове сезоне завршио излетањем непосредно пре циља.

Други после прве вожње, Француз Жулијен Лизеро, на крају је завршио као девети, док је посебно разочарао Аустријанац Мануел Фелер, имао је најбоље време у првој рунди, да би другу завршио већ на другој капији.

У генералном пласману, Хиршер води са 753 бода, други је Ћетил Јансруд из Норвешке са 482, Пантиро је остао на 465 на трећем, а четврти је Кристоферсен са 442.

Скијаши сезону настављају у Аделбодену предстојећег викенда, у суботу је на програму велеслалом, а у недељу нови слалом. Исте трке очекују скијашице, али у Марибору.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар