Skijanje: Melg slavio poslije 7 godina, Hiršer bez podijuma!

Italijanski skijaš Manfred Melg trijumfovao je u slalomskoj trci na zagrebačkom Sljemenu, u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 05.01.2017 | 21:30
Skijanje: Melg slavio poslije 7 godina, Hiršer bez podijuma!
Melg se najbolje snašao u lošim uslovima na Sljemenu gde su vozačima problem osim zaleđene staze pravili i snažni udari vetra.

Italijan je do prve pobede posle sedam godina u Svetskom kupu stigao sjajnom vožnjom u drugoj rundi, iako je bio peti u prvoj, a iza sebe je ostavio Feliksa Nojrojtera iz Nemačke 0,72 sekunde, te Norvežanina Henrika Kristofersona 0,77s.

Tek šesti je stigao vodeći u generalnom plasmanu Marsel Hiršer, koji nije uspeo da izbori jubilarni 100. podijum u karijeri, dok je bez bodova ostao Francuz Aleksis Pantiro.

Tragičari Sljemena su bili vozači koji su neočekivano bili na prve tri pozicije posle prve vožnje. Loše vremenske uslove i slabu vidljivost za skijaše sa boljom startnom pozicijom su iskoristili oni iz "pozadine", pa je tako Amerikanac Mark Engel kao 45. stigao do trećeg mesta, ali je svoju prvu drugu vožnju ove sezone završio izletanjem neposredno pre cilja.

Drugi posle prve vožnje, Francuz Žulijen Lizero, na kraju je završio kao deveti, dok je posebno razočarao Austrijanac Manuel Feler, imao je najbolje vreme u prvoj rundi, da bi drugu završio već na drugoj kapiji.

U generalnom plasmanu, Hiršer vodi sa 753 boda, drugi je Ćetil Jansrud iz Norveške sa 482, Pantiro je ostao na 465 na trećem, a četvrti je Kristofersen sa 442.

Skijaši sezonu nastavljaju u Adelbodenu predstojećeg vikenda, u subotu je na programu veleslalom, a u nedelju novi slalom. Iste trke očekuju skijašice, ali u Mariboru.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar