Гудељ три године у Кини за 5 милиона по сезони!

Српски фудбалер Немања Гудељ каријеру ће дефинитивно наставити у Кини, везни играч потписао је трогодишњи уговор са Тјанђин Тедом.

Фудбал 06.01.2017 | 10:30
Гудељ три године у Кини за 5 милиона по сезони!
Спекулисало се да би Гудељов трансфер каријере могао да поквари Џон Оби Микел, који такође преговара са 11. тимом кинеске Суперлиге.

Ипак, како преносе холандски медији, Гудељ је већ обавио лекарске прегледе у Утрехту, па се сели у Кину за пет милиона евра годишње.

Био је на мети Зенита, Севиље и Реал Сосиједада и све је изненадила вест да се за Немању Гудеља (25) интересује кинески клуб Тјанђин Теда. Деловало је да је трансфер комплетиран, али се изненада овог четвртка појавила информација да ће посао "покварити" Џон Оби Микел.

То се ипак неће десити.

Холандски Ајакс је на свом сајту званично потврдио да се договорио са Тјанђином и да ће Немања Гудељ и постати члан кинеског клуба 25. јануара.

То вероватно значи да је "пропао" посао са Нигеријцем из Челсија и да ће се Ајакс добро зарадити од овог трансфера (шест милиона), а још боље српски репрезентативац који ће за три године у Тјанђину добити невероватних 17 милиона евра.

С друге стране, везиста Челсија Оби Микел је наводно одбио понуде Интера, Валенсије и Олимпика из Марсеја, јер му је Тјанђин понудио 8,5 милиона по сезони.

Гудељ је каријеру почео у Бреди, одакле је отишао у АЗ Алкмар, чији је био капитен, а последњу сезону и по провео је у Ајаксу, у ком је у међувремену због сукоба са тренером изгубио место у тиму.

"Копљаници" су се на званичном сајту поздравили са играчем који је последња два месеца склоњен из тима због сукоба са тренером Питером Босом, а који је за први тим одиграо 59 мечева и постигао 7 голова.

За репрезентацију Србије је наступио 16 пута, уз један постигнут погодак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар