Gudelj tri godine u Kini za 5 miliona po sezoni!

Srpski fudbaler Nemanja Gudelj karijeru će definitivno nastaviti u Kini, vezni igrač potpisao je trogodišnji ugovor sa Tjanđin Tedom.

Fudbal 06.01.2017 | 10:30
Gudelj tri godine u Kini za 5 miliona po sezoni!
Spekulisalo se da bi Gudeljov transfer karijere mogao da pokvari Džon Obi Mikel, koji takođe pregovara sa 11. timom kineske Superlige.

Ipak, kako prenose holandski mediji, Gudelj je već obavio lekarske preglede u Utrehtu, pa se seli u Kinu za pet miliona evra godišnje.

Bio je na meti Zenita, Sevilje i Real Sosijedada i sve je iznenadila vest da se za Nemanju Gudelja (25) interesuje kineski klub Tjanđin Teda. Delovalo je da je transfer kompletiran, ali se iznenada ovog četvrtka pojavila informacija da će posao "pokvariti" Džon Obi Mikel.

To se ipak neće desiti.

Holandski Ajaks je na svom sajtu zvanično potvrdio da se dogovorio sa Tjanđinom i da će Nemanja Gudelj i postati član kineskog kluba 25. januara.

To verovatno znači da je "propao" posao sa Nigerijcem iz Čelsija i da će se Ajaks dobro zaraditi od ovog transfera (šest miliona), a još bolje srpski reprezentativac koji će za tri godine u Tjanđinu dobiti neverovatnih 17 miliona evra.

S druge strane, vezista Čelsija Obi Mikel je navodno odbio ponude Intera, Valensije i Olimpika iz Marseja, jer mu je Tjanđin ponudio 8,5 miliona po sezoni.

Gudelj je karijeru počeo u Bredi, odakle je otišao u AZ Alkmar, čiji je bio kapiten, a poslednju sezonu i po proveo je u Ajaksu, u kom je u međuvremenu zbog sukoba sa trenerom izgubio mesto u timu.

"Kopljanici" su se na zvaničnom sajtu pozdravili sa igračem koji je poslednja dva meseca sklonjen iz tima zbog sukoba sa trenerom Piterom Bosom, a koji je za prvi tim odigrao 59 mečeva i postigao 7 golova.

Za reprezentaciju Srbije je nastupio 16 puta, uz jedan postignut pogodak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar