Научници открили нови људски орган

Научници су класификовали нови људски орган у дигестивном трактку по имену мезентеријум. Упркос томе да знамо све о његовој структури, и даље није познато која је његова функција.

Свијет 05.01.2017 | 15:08
Научници открили нови људски орган
Дуго се веровало да мезентеријум представља сложену структуру из делова, која омогућава да нерви и крвни судови дођу до цревних ћелија и систем држе 'на месту'. Међутим, недавна истраживања показала су да је реч о једном, континуираном органу.

Захваљујући новим истраживањима медицински уџбеници ће претрпети измене, а мезентеријум напокон добија статус органа, пише "сциенцеалерт.цом".

Ово откриће не мења наше схватање структуре људског тела, али ће именовањем новог органа цела област у медицини доживети промену која би лекарима могла да помогне у бољем разумевању људског организма и лечењу одређених болести.

Пред лекарима и студентима медицине налази се велики задатак: пронаћи функцију новог органа и открити коју улогу има када је реч о болестима абдомена.



Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

05.01.2017 14:53

Појединци зеле да цовјека населе на другим планетима далеко од земље а науцници јос незнају ни цему слузе поједини органи људског тјела!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

05.01.2017 17:54

Зар се свака вијест мора коментарисати ?!!!!

ОДГОВОРИТЕ