Naučnici otkrili novi ljudski organ

Naučnici su klasifikovali novi ljudski organ u digestivnom traktku po imenu mezenterijum. Uprkos tome da znamo sve o njegovoj strukturi, i dalje nije poznato koja je njegova funkcija.

Svijet 05.01.2017 | 15:08
Naučnici otkrili novi ljudski organ
Dugo se verovalo da mezenterijum predstavlja složenu strukturu iz delova, koja omogućava da nervi i krvni sudovi dođu do crevnih ćelija i sistem drže 'na mestu'. Međutim, nedavna istraživanja pokazala su da je reč o jednom, kontinuiranom organu.

Zahvaljujući novim istraživanjima medicinski udžbenici će pretrpeti izmene, a mezenterijum napokon dobija status organa, piše "sciencealert.com".

Ovo otkriće ne menja naše shvatanje strukture ljudskog tela, ali će imenovanjem novog organa cela oblast u medicini doživeti promenu koja bi lekarima mogla da pomogne u boljem razumevanju ljudskog organizma i lečenju određenih bolesti.

Pred lekarima i studentima medicine nalazi se veliki zadatak: pronaći funkciju novog organa i otkriti koju ulogu ima kada je reč o bolestima abdomena.



Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

05.01.2017 14:53

Pojedinci zele da covjeka nasele na drugim planetima daleko od zemlje a naucnici jos neznaju ni cemu sluze pojedini organi ljudskog tjela!

ODGOVORITE
Name

Zasto

05.01.2017 17:54

Zar se svaka vijest mora komentarisati ?!!!!

ODGOVORITE