Зимски прелазни рок... Ништа без Срба: Станковић, Видић, Матић...

Какве су то биле „бомбе“! Прелазак Јулијана Дракслера из Волфсбурга у Пари Сен Жермен за 42 милиона евра обележио је почетак зимског прелазног рока у Европи. Да ли ће млади Немац оправдати улагање, показаће време, а сајт „УЕФА.цом“ је објавио Топ листу најбољих зимских појачања на којем се налазе чак три српска фудбалера.

Фудбал 06.01.2017 | 13:30
Зимски прелазни рок... Ништа без Срба: Станковић, Видић, Матић...
Данас, на жалост, само можемо да сањамо о преласку наших фудбалера у велике европске клубове.

Немања Видић (Спартак Москва - Манчестер јунајтед, 2006.)

Новогодишњи поклон и сан сваког менаџера је био Немања Видић који је у зиму 2006. године из московског Спартака стигао у Манчестер јунајтед за 10,5 милиона евра. Сер Алекс Фергусон је успео да „украде“ Видића испред носа Ливерпулу и Фиорентини, и да нашег репрезентативца упари са Риом Фердинандом и Патрисом Евром који је, такође, у зиму 2006. стигао на „Олд Трафорд“.

Дејан Станковић (Лацио - Интер, 2004.)

Финансијски уздрмани Лацио морао је да прихвати „сићу“ (4 милиона евра) коју је Интер понудио за Дејана Станковића. Бивши капитен Црвене звезде је постао осланац Интера а само неколико недеља након потписивања уговора градском ривалу Милану је дао гол из корнера. Са Интером је освојио пет „скудета“ и Лигу шампиона 2010. године.

Немања Матић (Челси - Бенфика, 2011.)

Матић је као део „пакета“ за Давида Луиза 31. јануара 2011. године завршио у Бенфики, која ће га три године касније за пет пута већу цену (25 милиона евра) вратити у Лондон. Српски фудбалер је у лисабонском клубу из плејмејкера прекомандован у задњег дефанзивног играча и данас је један од најбољих светских фудбалера на тој позицији.

Јап Стам (Виљем ИИ - ПСВ, 1996.)

Стам је после само шест месеци у Виљему прешао у ПСВ Ајндховен за 1,5 милиона евра. За нешто више од две године постао је један од најбољих дефанзиваца на планети и 1998. прелази у Манчестер јунајтед за 18 милиона евра, што је тада био светски рекорд за одбрамбеног играча.

Клаас-Јан Хунтелар (Херенвен - Ајакс, 2006.)

Ајакс је једним ударцем убио две муве - довео је најталентованијег холандског нападача и играча у којем велики ривал ПСВ Ајндховен није успео да пронађе потенцијал. На 136 мечева постигао је 105 голова и три зиме касније је за 27 милиона евра прешао у мадридски Реал.



Марсело (Флуминенсе-Реал, 2007.)

„Он је бисер које је тражила половина највећих европских клубоа“, рекао је председник Реала, Рамон Калдерон, након што је потписао 18-годишњег Марсела за 6,5 милиона евра. Марсело је и данас, после пуних десет година, ступ краљевског клуба.

Луис Суарез (Ајакс - Ливерпул, 2011.)

Ливерпул је новац добијен за Фернанда Тореса (57,5 милиона евра), потрошио на довођење Ендија Керола (40,25 милиона) и Луиса Суареза (26,5 милиона). Сви знамо како је прошао Керол, који је на 58 мечева постигао 11 голова. Суарез је, са друге стране, постигао 82 гола на 133 утакмице, пре него што је за 82,3 милиона евра прешао у Барселону.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар