Прича - ФА Куп: Како се пијана ноћ са оцем претворила у добру фудбалску причу?

Малени Бароу ће у суботу у трећем колу ФА купу против Рочдејла покушати да испише нову страницу своје историје.

Фудбал 06.01.2017 | 11:00
Прича - ФА Куп: Како се пијана ноћ са оцем претворила у добру фудбалску причу?
Дивно породично окупљање, три сата ујутру, локални паб, домаћи виски и хладно пиво и једна "бистра идеја" биле су довољно да се историја фудбала у маленом Бароу у северозападној енглеској покрајини Камбрији заувек промени. Тако је пре четири године локални клуб завршио у рукама богатог америчког бизнисмена Пола Кесона.

"Било је то једно лудо породично окупљање које се претворило у куповину вољеног клуба у три ујутру! Мало више смо попили, па је неко предложио мом оцу, који је тада још увек био жив да купи Плаве птице. Нисмо много размишлљали и клуб је од тада наш", присећа се Кесон који је са 24 године из Енглеске отишао да живи и зарађује милионе са оне стране "велике баре".

Јутро после пијане куповине Бароуа глава породице Кесон је, онако мамурна схватила да је направила приличну глупост, јер је клуб локалног карактера и ранга и данас се не такмичити у првих пет лига Енглеске. Ипак, љубав према Бароу је превагнула и он је остао породични иметак.

Након што му је отац умро Пол, сада већ у седмој деценији живота је одлучио да се мало више посвети Плавим птицама које из сезоне у сезону напредују. Чак два милиона фунти које је убризгао у клуб полако доносе плодове, те ће Бароу у суботу у оквиру трећег кола ФА купа одмерити снаге са чланом Лиге један (трећа лига иза Премијершипа и Чемпионшипа), Рочдејлом.

Плаве птице су у невероватном низу од 26 утакмица без пораза у свим такмичењима и тренутно су шести у Националној лиги. 

Добили или изгубили, свакако неће одустати од сна да се врате у Лигу један на чијем прагу су били давне 1978. Клуб основан пре читавих 116 година свакако заслужује више и боље.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар