Priča - FA Kup: Kako se pijana noć sa ocem pretvorila u dobru fudbalsku priču?

Maleni Barou će u subotu u trećem kolu FA kupu protiv Ročdejla pokušati da ispiše novu stranicu svoje istorije.

Fudbal 06.01.2017 | 11:00
Priča - FA Kup: Kako se pijana noć sa ocem pretvorila u dobru fudbalsku priču?
Divno porodično okupljanje, tri sata ujutru, lokalni pab, domaći viski i hladno pivo i jedna "bistra ideja" bile su dovoljno da se istorija fudbala u malenom Barou u severozapadnoj engleskoj pokrajini Kambriji zauvek promeni. Tako je pre četiri godine lokalni klub završio u rukama bogatog američkog biznismena Pola Kesona.

"Bilo je to jedno ludo porodično okupljanje koje se pretvorilo u kupovinu voljenog kluba u tri ujutru! Malo više smo popili, pa je neko predložio mom ocu, koji je tada još uvek bio živ da kupi Plave ptice. Nismo mnogo razmišlljali i klub je od tada naš", priseća se Keson koji je sa 24 godine iz Engleske otišao da živi i zarađuje milione sa one strane "velike bare".

Jutro posle pijane kupovine Baroua glava porodice Keson je, onako mamurna shvatila da je napravila priličnu glupost, jer je klub lokalnog karaktera i ranga i danas se ne takmičiti u prvih pet liga Engleske. Ipak, ljubav prema Barou je prevagnula i on je ostao porodični imetak.

Nakon što mu je otac umro Pol, sada već u sedmoj deceniji života je odlučio da se malo više posveti Plavim pticama koje iz sezone u sezonu napreduju. Čak dva miliona funti koje je ubrizgao u klub polako donose plodove, te će Barou u subotu u okviru trećeg kola FA kupa odmeriti snage sa članom Lige jedan (treća liga iza Premijeršipa i Čempionšipa), Ročdejlom.

Plave ptice su u neverovatnom nizu od 26 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i trenutno su šesti u Nacionalnoj ligi. 

Dobili ili izgubili, svakako neće odustati od sna da se vrate u Ligu jedan na čijem pragu su bili davne 1978. Klub osnovan pre čitavih 116 godina svakako zaslužuje više i bolje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar