Данас изручење Алије Делимустафића

Алија Делимустафић којег Кантоналног тужилаштво КС терети за неколико кривичних дјела, данас би требао бити изручен Босни и Херцеговини из Хрватске, сазнаје Н1.

Босна и Херцеговина 05.01.2017 | 11:42
Данас изручење Алије Делимустафића
Након што је Алија Делимустафић пристао на поједностављено изручење БиХ, Ванрасправно вијеће Жупанијског суда у Карловцу је документацију доставило Министарству правосуђа Хрватске које је дало пристанак за екстрадицију особе за коју је потјерницу расписао Кантонални суд у Сарајеву. Ухапшен је, према међународној потјерници, у аутобусу код Карловца на релацији Ријека - Загреб.

Из Кантоналног суда у Сарајеву су потврдили да је процес екстрадиције у току, али нису могли прецизирати датум изручења Делимустафића.

Подсјећамо, за Делимустафићем је расписана потјерница након што га Судска полиција није пронашла на пријављеној адреси када му је Кантонални суд одредио притвор. Судска полиција на пријављеној адреси није пронашла ни Јусу Шкријеља, за којим је такође расписана потјерница, док су у притвор враћене осумњичене Суада Хаџић и Лејла Церић.

Они су осумњичени за кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја, повреда закона од стране судије, прање новца и превара.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар