Danas izručenje Alije Delimustafića

Alija Delimustafić kojeg Kantonalnog tužilaštvo KS tereti za nekoliko krivičnih djela, danas bi trebao biti izručen Bosni i Hercegovini iz Hrvatske, saznaje N1.

Bosna i Hercegovina 05.01.2017 | 11:42
Danas izručenje Alije Delimustafića
Nakon što je Alija Delimustafić pristao na pojednostavljeno izručenje BiH, Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu je dokumentaciju dostavilo Ministarstvu pravosuđa Hrvatske koje je dalo pristanak za ekstradiciju osobe za koju je potjernicu raspisao Kantonalni sud u Sarajevu. Uhapšen je, prema međunarodnoj potjernici, u autobusu kod Karlovca na relaciji Rijeka - Zagreb.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu su potvrdili da je proces ekstradicije u toku, ali nisu mogli precizirati datum izručenja Delimustafića.

Podsjećamo, za Delimustafićem je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Kantonalni sud odredio pritvor. Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusu Škrijelja, za kojim je takođe raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar