"Сјајни кошаракаши чине саиграче бољим, као Јока"

Денвер Нагетси почели су сезону са двојицом центара – Николом Јокићем и Јусуфом Нуркићем, у нади да ће им обојица донети добре резултате.

Кошарка 05.01.2017 | 19:45
"Сјајни кошаракаши чине саиграче бољим, као Јока"
Тренер Мајк Мелоун је после само осам утакмица (три победе и пет пораза) одлучио да промени тактику и ставио је српског репрезентативца на клупу.

Ипак, 46-годишњи стручњак је након неколико недеља поново био приморан да направи измене – у стартну петорку вратио је Јокића, који је прошле сезоне био трећи у избору рукија иза Карл-Ентони Таунса и Кристапса Порзингиса, а одмах је било јасно да је направио добар потез.

“Размишљао сам о томе. Када смо све анализирали, знао сам да је Никола завршио историјску сезону. Био је трећи у избору за рукија године и питао сам се шта да радим? Почео сам са њим на четворци, иако је читаву претходну сезону играо петицу”, рекао је Мелоун.

Уследила је разочаравајућа турнеја због чега је тренер Денвера вратио Србина на позицију центра и уз њега, на четворку ставио Вилсона Чендлера. Такође, повратак бека шутера Герија Хериса је додатно ојачао петорку.

“Добро је функционисало, не сећам се против кога смо играли и какав је њихов квалитет, али смо имали 5-3 и морамо да наставимо да играмо преко Николе Јокића јер је он посебан играч, а бројеви које остварује то и потврђују”, додао је.

Локални медији пишу да није тешко донети одлуку јер момак из Сомбора има све – сјајну технику, кошаркашку интелигенцију, а његове асистенције су прича за себе.

“За младог момка који није растао у овој земљи, осећај који има за игру је ‘ван памети’. Као син тренера, увек сам осећао разлику између доброг играча и сјајног играча. Они сјајни саиграче око себе чине бољим, а 'Јока' је оличење тога”, закључио је Мелоун.

Ипак, за разлику од споменутог Таунса, Јокић и даље нема толики утицај на одбрамбену игру Нагетса, на чему раде сви у клубу, иако су после последњег пораза на 28. месту листе најбољих дефанзивних екипа.

Због тога Мелоун све чешће игра са ниским и брзим играчима око Јокића, како би, према сопственим речима, успео у намери да постигне више кошева од противника јер је као дефанзивни тренер свестан да нема кошаркаше који су му потребни за другачији стил у НБА лиги.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар