Босански Петровац: Раскол, па колапс

Због неусвајања одлуке о привременом финансирању од стране Скупштине општине, Босанском Петровцу пријети колапс када је ријеч о пружању основних комуналних услуга грађанима, упозорава се у писму које је у јавност упутио начелник ове општине Златко Хујић.

Босна и Херцеговина 05.01.2017 | 07:26
Босански Петровац: Раскол, па колапс
Наводи се како се то односи на уговорене услуге зимског одржавања локалних путева, које се не могу извршавати и поред тога што је уговор с извођачима ових послова још раније склопљен.

"Једноставно, у овом тренутку не постоји никаква законска основа да се извођачима плате уговорени послови. Ускоро би могло услиједити искључивање градске и сеоске расвјете, као и престанак водоснабдијевања, јер се из буџета плаћају трошкови рада пумпи", истакао је Хујић.

За насталу ситуацију оптужује коалицију коју чине одборници СДА, СНСД, ДФ, СП и СББ, истакавши како су одбили да гласају за одлуку о привременом финансирању, те се касније нису одазвали на ванредну сједницу која је била посвећена проблему финансирања ове локалне заједнице.

"Општинска администрација, на челу са начелником Златком Хујићем, изражава жаљење због чињенице да грађани општине Босански Петровац морају сносити посљедице незаконитих и самовољних одлука појединаца у Скупштини, проузрокованих личним и страначким мотивима, а усмјерених ка опструкцији рада органа управе и начелника", каже се, између осталог, у поменутом саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

05.01.2017 06:53

Бакир и Миле у коалицији ?????????????????? Толико о принципијелности Додика и СНСД !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

05.01.2017 08:57

Зар има Срба горе а да нису у Бањалуци вец ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

05.01.2017 08:57

Зар има Срба горе а да нису у Бањалуци вец ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН(од1951 тј.од рођења)

05.01.2017 12:06

У Петровцу је увијек било и биће и људи и Срба.Само ови политичари кваре људе.Ето народ (већина Срби изабро Бошњака)паметан па се сложио али оним лоповима у СА и БЛ то неодвовара па опет их завађају.