Bosanski Petrovac: Raskol, pa kolaps

Zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju od strane Skupštine opštine, Bosanskom Petrovcu prijeti kolaps kada je riječ o pružanju osnovnih komunalnih usluga građanima, upozorava se u pismu koje je u javnost uputio načelnik ove opštine Zlatko Hujić.

Bosna i Hercegovina 05.01.2017 | 07:26
Bosanski Petrovac: Raskol, pa kolaps
Navodi se kako se to odnosi na ugovorene usluge zimskog održavanja lokalnih puteva, koje se ne mogu izvršavati i pored toga što je ugovor s izvođačima ovih poslova još ranije sklopljen.

"Jednostavno, u ovom trenutku ne postoji nikakva zakonska osnova da se izvođačima plate ugovoreni poslovi. Uskoro bi moglo uslijediti isključivanje gradske i seoske rasvjete, kao i prestanak vodosnabdijevanja, jer se iz budžeta plaćaju troškovi rada pumpi", istakao je Hujić.

Za nastalu situaciju optužuje koaliciju koju čine odbornici SDA, SNSD, DF, SP i SBB, istakavši kako su odbili da glasaju za odluku o privremenom finansiranju, te se kasnije nisu odazvali na vanrednu sjednicu koja je bila posvećena problemu finansiranja ove lokalne zajednice.

"Opštinska administracija, na čelu sa načelnikom Zlatkom Hujićem, izražava žaljenje zbog činjenice da građani opštine Bosanski Petrovac moraju snositi posljedice nezakonitih i samovoljnih odluka pojedinaca u Skupštini, prouzrokovanih ličnim i stranačkim motivima, a usmjerenih ka opstrukciji rada organa uprave i načelnika", kaže se, između ostalog, u pomenutom saopštenju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

05.01.2017 06:53

Bakir i Mile u koaliciji ?????????????????? Toliko o principijelnosti Dodika i SNSD !!!

ODGOVORITE
Name

Igor

05.01.2017 08:57

Zar ima Srba gore a da nisu u Banjaluci vec ?

ODGOVORITE
Name

Igor

05.01.2017 08:57

Zar ima Srba gore a da nisu u Banjaluci vec ?

ODGOVORITE
Name

BANJALUČANIN(od1951 tj.od rođenja)

05.01.2017 12:06

U Petrovcu je uvijek bilo i biće i ljudi i Srba.Samo ovi političari kvare ljude.Eto narod (većina Srbi izabro Bošnjaka)pametan pa se složio ali onim lopovima u SA i BL to neodvovara pa opet ih zavađaju.