Божићни пакети за најугроженије

Вријеме великих хришћанских празника је вријеме даривања, посебно онима који су угрожени, сиромашни, стари, болесни и немоћни, јер је то најбогоугоднији дар. Вођене том промисли, чланице Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ у Брчком уручиле су скромне поклон-пакете који ће у 70 домова уљепшати дане Христовог рођења.

Република Српска 04.01.2017 | 21:40
Божићни пакети за најугроженије
„Седморо нас је кући, нико није запослен и заиста тешко живимо. Овај поклон ће нам баш уљепшати празник и макар мало богатијом учинити бадњу у божићну трпезу“, казала је Ведрана Тодоровић.

У пакетима су брашно, основни прехрамбени производи, кутије с колачима, јастуци и средства за хигијену, које су чланице Кола даровале једном броју од, како истичу, све више угрожених суграђана који празнују Божић.

„Све што смо од Васкрса успјеле приходовати својим акцијама и продајом рукотворима на сајму, као и средствима од доброчинитеља,
уложиле смо у ове пакете који ће, иако скромни јер су могућности ограничене, свима добро доћи. Мислиле смо да ће се број оних којима
оваква помоћ заиста треба смањивати, али је списак, нажалост, све дужи“, каже предсједница Кола Славојка Иљић.

У сусрет најрадоснијем празнику сличне акције с даровима за социјално угрожене суграђане, као и подјеле печеница, припрема још неколико српских хуманитарних организација и брчанских парохијских цркава.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПУСАЦ

04.01.2017 20:51

А имал која кутија цигара у пакетицицу.

ОДГОВОРИТЕ