Božićni paketi za najugroženije

Vrijeme velikih hrišćanskih praznika je vrijeme darivanja, posebno onima koji su ugroženi, siromašni, stari, bolesni i nemoćni, jer je to najbogougodniji dar. Vođene tom promisli, članice Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima“ u Brčkom uručile su skromne poklon-pakete koji će u 70 domova uljepšati dane Hristovog rođenja.

Republika Srpska 04.01.2017 | 21:40
Božićni paketi za najugroženije
„Sedmoro nas je kući, niko nije zaposlen i zaista teško živimo. Ovaj poklon će nam baš uljepšati praznik i makar malo bogatijom učiniti badnju u božićnu trpezu“, kazala je Vedrana Todorović.

U paketima su brašno, osnovni prehrambeni proizvodi, kutije s kolačima, jastuci i sredstva za higijenu, koje su članice Kola darovale jednom broju od, kako ističu, sve više ugroženih sugrađana koji praznuju Božić.

„Sve što smo od Vaskrsa uspjele prihodovati svojim akcijama i prodajom rukotvorima na sajmu, kao i sredstvima od dobročinitelja,
uložile smo u ove pakete koji će, iako skromni jer su mogućnosti ograničene, svima dobro doći. Mislile smo da će se broj onih kojima
ovakva pomoć zaista treba smanjivati, ali je spisak, nažalost, sve duži“, kaže predsjednica Kola Slavojka Iljić.

U susret najradosnijem prazniku slične akcije s darovima za socijalno ugrožene sugrađane, kao i podjele pečenica, priprema još nekoliko srpskih humanitarnih organizacija i brčanskih parohijskih crkava.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PUSAC

04.01.2017 20:51

A imal koja kutija cigara u paketicicu.

ODGOVORITE