Интервју - Новица Величковић: Боље се осјећам када "искидам" на терену!

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић крајем прошле сезоне вратио се у редове црно-белих и преузео улогу лидера тима.

Кошарка 06.01.2017 | 22:40
Интервју - Новица Величковић: Боље се осјећам када "искидам" на терену!
Он је у разговору за Б92 говорио о досадашњем току сезоне, циљевима у 2017. и саветима које даје млађим играчима.

Величковић је други пут у Партизану, капитен је и прави вођа на терену и ван њега. У првом наступању за црно-беле, чији је био члан од 2005. до 2009. године, био је део шампионског тима, а клуб је био у знатно бољем положају него сада. Ипак, њему мотивације не недостаје без обзира на противника, резултате и стање на табели.

Партизан у регионалном такмичењу заузима друго место на табели са 12 победа и три пораза, а у ФИБА Лиги шампиона има скор 6/4 и на четвртом је месту.

"Година са много емоција, неких лоших, али за мене и добрих, вратио сам се крајем прошле сезоне, ова иде добро, тако да су то позитивни утисци. Прошле сезоне смо изгубили титулу у плеј офу и то је једна негатвина ствар што се мене тиче", почео је причу Величковић за Б92.

Величковић истиче да екипа мора да има позитиван став на сваком мечу, без страха од противника и да је то кључна ствар коју тренер Џикић и он говоре млађим играчима.

"Ова екипа, као и прошлогодишња, има квалитет, и тренер Џикић и ја доста указујемо на неке ствари, треба да се игра са ставом да свако може да се победи и да никога не треба да се плашимо. Ту границу морамо да пређемо. Треба играти без лимита, напредовати, а потом покушати да освојиш трофеје. Ми растемо кроз победе, а циљ је да будемо још бољи када буде почела финална борба за трофеје".

Величковић има 30 година, а као играч са дугим кошаркашким стажом истиче да ће играти све док буде било емоција. Упоредио је осећај играња у иностранству са оним што га мотивише када обуче "црно-бели" дрес.

"Ако не будем имао емоција, престаћу да играм. ’Угасио’ сам се на емотивном плану после Мадрида, када сам играо у Турској, долазио сам на утакмице да их ’одрадим’, професионалац сам, плаћен за оно што радим... У Партизану ме све вуче на другу страну, за сваку утакмицу се трудим да будем пример млађим играчима, ја се боље осећам када ’искидам’ него када ’цинцулирам’ и то ме води даље".

Током ове, као и претходне сезоне, Партизан игра са доста осцилација, а капитен „црно-белих“ зна рецепт који треба да се примењује на сваком мечу.

"Млађим играчима говорим да иду неким мојим начином, ја само за такав пут знам, главом кроз зид, борба и нема шта друго. Некада нам тога баш фали, било је необјашњивих ситуација. На почетку у неким утакмицама, као против Цедевите, имали смо и 20 поена плуса, потом је следило опуштање, летаргија, а то не сме да се дешава. Морамо да гриземо на свкаком мечу. Против Бешикташа смо имали егал утакмицу 35 минута и на крају смо славили. Мислим да је то неки пут којим треба да идемо, стално им то говорим".

Величковић је задовољан у ком смеру иде Партизанова сезона за сада, али да су неке утакмице могле да се заврше и бољим исходом по тим Александра Џикића.

"Резултат јесте одличан, али са друге стране код куће смо имали неке утакмице које смо изгубили и које су стварно болеле, тројка о таблу и већ споменута Цедевита. Да смо добили та два меча, старт би био перфектан. И даље смо у одличној позицији, 12/3 је више него добар резултат, а у Европи, да смо добили Шарлроа и Сасари код куће, борили бисмо се и за прву позицију. Партизан у 2017. години видим у борби за трофеје и то треба да нам буде циљ, да се нападне све што може, мислио да смо спремни за то, само морамо да будемо фокусирани 200 посто", закључио је Величковић за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар