Илиев: Терзић погрешно разумије нашу радост...!

Спортски директор Партизана не жели да распирује ватру...

Фудбал 05.01.2017 | 17:30
Илиев: Терзић погрешно разумије нашу радост...!
Нити се ко у Хумској узбудио, нити има намеру да улази у медијски конфликт са Црвеном звездом, после изјаве њеног генералног секретара Звездана Терзића, како су црвено-бели „дисциплиновали Партизан“ и да су због тога у табору вечитог ривала „срећни ако су на минус шест“.

Све поводом јавног обраћања функционера клуба са Маракане да би „неко ко не види табелу стекао утисак да су они (Партизан, оп. ау) шампиони Србије“.

„Изузетно поштујем господина Терзића. Вероватно има разлог због којег је те речи пласирао у јавност. Таман посла ако бих ушао сад у неке ратове или реплике са њим“, смирено прича за МОЗЗАРТ Спорт Ивица Илиев, спортски директор Парног ваљак, дан после гостовања Звездиног руковиодиоца на ТВ Прва, кад је својом изјавом усталасао спортску јавност у Србији.

Илиев, пак, тврди да Терзићеве речи никог на црно-белој страни Топчидерског брда нису погодиле.

„Откако сам на функцији спортског директора, причам искључиво о Партизану, без коментарисања других клубова, макар то био и наш највећи ривал. Сигуран сам да је господин Терзић само погрешно протумачио нашу радост, насталу из неког другог разлога.Усхићење играма и резултатима нашег тима није саморекламерство, већ зајкључак већине тренера, фудбалских радника и објективних посматрача стања у нашем фудбалу. Сви они су у другој фази јесење сезоне, од вечитог дербија наовамо, говорили да баш ми играмо најбољи фудбал у Србији, имамо најбоље играче, делујемо најатрактивније. То нам даје самопоуздање о коме смо причали“.

Вечити дерби, који Илиев помиње, на неки начин је представљао Партизанову прекретницу у другој половини 2016. године. Дотад је екипа изгледала умртвљено, да би победом 1:0 најпре смањила разлику у односу на вечитог ривала на шест бодова, а до одласка на паузу низала тријумфе (са изузетком ремија са Радничким и Војводином) и остала у трци за титулом.

„Поента приче је да ниједан функционер, тренер или играч Партизана ниједном за време које сте навели није рекао да је срећан позицијом на табели. Штавише, после сваке утакмице баш је Марко Николић апострофирао како га поглед на табелу чини незадовољним. Опет, усхићени смо, чини се оправдано, начином на који екипа игра и зато верујем у успешан наставак првенства“.

У закључку, спортски директор Партизана се вратио на почетак.

„С Звезданом Терзићем има одличан однос, гајим велико поштовање према њему и драго ми је што ми је том својом изјавом дао прилику да појасним неке ставри. Ватру, разуме се, нећу да разбуктавам“, додао је Ивица Илиев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар