Iliev: Terzić pogrešno razumije našu radost...!

Sportski direktor Partizana ne želi da raspiruje vatru...

Fudbal 05.01.2017 | 17:30
Iliev: Terzić pogrešno razumije našu radost...!
Niti se ko u Humskoj uzbudio, niti ima nameru da ulazi u medijski konflikt sa Crvenom zvezdom, posle izjave njenog generalnog sekretara Zvezdana Terzića, kako su crveno-beli „disciplinovali Partizan“ i da su zbog toga u taboru večitog rivala „srećni ako su na minus šest“.

Sve povodom javnog obraćanja funkcionera kluba sa Marakane da bi „neko ko ne vidi tabelu stekao utisak da su oni (Partizan, op. au) šampioni Srbije“.

„Izuzetno poštujem gospodina Terzića. Verovatno ima razlog zbog kojeg je te reči plasirao u javnost. Taman posla ako bih ušao sad u neke ratove ili replike sa njim“, smireno priča za MOZZART Sport Ivica Iliev, sportski direktor Parnog valjak, dan posle gostovanja Zvezdinog rukoviodioca na TV Prva, kad je svojom izjavom ustalasao sportsku javnost u Srbiji.

Iliev, pak, tvrdi da Terzićeve reči nikog na crno-beloj strani Topčiderskog brda nisu pogodile.

„Otkako sam na funkciji sportskog direktora, pričam isključivo o Partizanu, bez komentarisanja drugih klubova, makar to bio i naš najveći rival. Siguran sam da je gospodin Terzić samo pogrešno protumačio našu radost, nastalu iz nekog drugog razloga.Ushićenje igrama i rezultatima našeg tima nije samoreklamerstvo, već zajključak većine trenera, fudbalskih radnika i objektivnih posmatrača stanja u našem fudbalu. Svi oni su u drugoj fazi jesenje sezone, od večitog derbija naovamo, govorili da baš mi igramo najbolji fudbal u Srbiji, imamo najbolje igrače, delujemo najatraktivnije. To nam daje samopouzdanje o kome smo pričali“.

Večiti derbi, koji Iliev pominje, na neki način je predstavljao Partizanovu prekretnicu u drugoj polovini 2016. godine. Dotad je ekipa izgledala umrtvljeno, da bi pobedom 1:0 najpre smanjila razliku u odnosu na večitog rivala na šest bodova, a do odlaska na pauzu nizala trijumfe (sa izuzetkom remija sa Radničkim i Vojvodinom) i ostala u trci za titulom.

„Poenta priče je da nijedan funkcioner, trener ili igrač Partizana nijednom za vreme koje ste naveli nije rekao da je srećan pozicijom na tabeli. Štaviše, posle svake utakmice baš je Marko Nikolić apostrofirao kako ga pogled na tabelu čini nezadovoljnim. Opet, ushićeni smo, čini se opravdano, načinom na koji ekipa igra i zato verujem u uspešan nastavak prvenstva“.

U zaključku, sportski direktor Partizana se vratio na početak.

„S Zvezdanom Terzićem ima odličan odnos, gajim veliko poštovanje prema njemu i drago mi je što mi je tom svojom izjavom dao priliku da pojasnim neke stavri. Vatru, razume se, neću da razbuktavam“, dodao je Ivica Iliev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar