Конте у Челсију до краја каријере?!

Технички директор "плаваца" верује да би италијански тренер могао да остане у клубу дуги низ година.

Фудбал 05.01.2017 | 17:00
Конте у Челсију до краја каријере?!
Сер Алекс Фергусон седео је на клупи Манчестер јунајтеда 27 година, док је Арсену Венгеру ово 21. сезона у Арсеналу.

Тако дуготрајног тренера Челси је имао пре стотинак година, био је Шкот и звао се Дејвид Калдерхед. Он је предводио "плавце" од 1907. до 1933, а након Другог светског рата било је још неколико стручњака који су радили у Челсију између шест и девет година.

За еру Романа Абрамовича, од 2003, може се рећи да је до сада била прилично турбулентна. Мандати Жозеа Муриња трајали су три и по, односно две и по године, Карло Анћелоти остао је пуне две сезоне, али нико други није успео да опстане ни 365 дана.

Аврам Грант, Луис Фелипе Сколари, Андре Виљаш Боаш, Роберто ди Матео и Рафаел Бенитез осетили су "Романову гиљотину" врло брзо, јер или нису имали резултате, или су челници клуба веровали да имају бољу и атрактивнију опцију.

После много година лутања и Мурињовог краха 2015, након којег је Гус Хидинк по други пут преузео екипу са мандатом ограниченим до краја сезоне, у Челсију верују да су пронашли човека који би могао да постане њихов пандан Фергусону и Венгеру.

Наравно, реч је о Антонију Контеу (47), са којим је Челси почев од 1. октобра нанизао 13 победа у Премијер лиги и само још једна му је потребна за нови рекорд тог такмичења.

Тријумфом над Тотенхемом у среду увече, тим са Стамфорд Бриџа стекао би осам бодова предности у односу на другопласирани Ливерпул и са огромним самопоуздањем ушао у други део сезоне, у коме ће потпуно моћи да се фокусира на освајање титуле, пошто нема обавеза у Европи.

"Свако види да Антонио ради сензационално добар посао. Нисам изненађен што га воле и навијачи и сви око клуба, па тако и ми из руководства. Верујем да има добру прилику да остане у Челсију до краја каријере. Донео нам је велико тактичко знање и професионалан приступ фудбалу. Играчи уче од њега много корисних ствари и то им је дало нову веру у себе", изјавио је технички директор Челсија Мајкл Еменало.

Он је додао да нико није сумњао да ће Конте извести екипу на прави пут, када се после пораза од Арсенала (0:3) чинило да је Гвардиолин Манчестер сити (у то време имао максималних 18 бодова) недостижан.

"Схватио сам тада да су кризни тренуци код Антонија најбоље време за учење", нагласио је Еменало.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар