Konte u Čelsiju do kraja karijere?!

Tehnički direktor "plavaca" veruje da bi italijanski trener mogao da ostane u klubu dugi niz godina.

Fudbal 05.01.2017 | 17:00
Konte u Čelsiju do kraja karijere?!
Ser Aleks Ferguson sedeo je na klupi Mančester junajteda 27 godina, dok je Arsenu Vengeru ovo 21. sezona u Arsenalu.

Tako dugotrajnog trenera Čelsi je imao pre stotinak godina, bio je Škot i zvao se Dejvid Kalderhed. On je predvodio "plavce" od 1907. do 1933, a nakon Drugog svetskog rata bilo je još nekoliko stručnjaka koji su radili u Čelsiju između šest i devet godina.

Za eru Romana Abramoviča, od 2003, može se reći da je do sada bila prilično turbulentna. Mandati Žozea Murinja trajali su tri i po, odnosno dve i po godine, Karlo Anćeloti ostao je pune dve sezone, ali niko drugi nije uspeo da opstane ni 365 dana.

Avram Grant, Luis Felipe Skolari, Andre Viljaš Boaš, Roberto di Mateo i Rafael Benitez osetili su "Romanovu giljotinu" vrlo brzo, jer ili nisu imali rezultate, ili su čelnici kluba verovali da imaju bolju i atraktivniju opciju.

Posle mnogo godina lutanja i Murinjovog kraha 2015, nakon kojeg je Gus Hidink po drugi put preuzeo ekipu sa mandatom ograničenim do kraja sezone, u Čelsiju veruju da su pronašli čoveka koji bi mogao da postane njihov pandan Fergusonu i Vengeru.

Naravno, reč je o Antoniju Konteu (47), sa kojim je Čelsi počev od 1. oktobra nanizao 13 pobeda u Premijer ligi i samo još jedna mu je potrebna za novi rekord tog takmičenja.

Trijumfom nad Totenhemom u sredu uveče, tim sa Stamford Bridža stekao bi osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpul i sa ogromnim samopouzdanjem ušao u drugi deo sezone, u kome će potpuno moći da se fokusira na osvajanje titule, pošto nema obaveza u Evropi.

"Svako vidi da Antonio radi senzacionalno dobar posao. Nisam iznenađen što ga vole i navijači i svi oko kluba, pa tako i mi iz rukovodstva. Verujem da ima dobru priliku da ostane u Čelsiju do kraja karijere. Doneo nam je veliko taktičko znanje i profesionalan pristup fudbalu. Igrači uče od njega mnogo korisnih stvari i to im je dalo novu veru u sebe", izjavio je tehnički direktor Čelsija Majkl Emenalo.

On je dodao da niko nije sumnjao da će Konte izvesti ekipu na pravi put, kada se posle poraza od Arsenala (0:3) činilo da je Gvardiolin Mančester siti (u to vreme imao maksimalnih 18 bodova) nedostižan.

"Shvatio sam tada da su krizni trenuci kod Antonija najbolje vreme za učenje", naglasio je Emenalo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar