Доха: Ђоковић лако до 1/4-финала

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира у Дохи победом над Аргентинцем Орасијом Себаљосем са 6:3, 6:4. Ђоковић без икаквих проблема изборио пласман у 3. коло АТП турнира у Дохи, где га чека 38-годишњи ветеран.

Тенис 04.01.2017 | 17:30
Доха: Ђоковић лако до 1/4-финала
Он ће се у наредној рунди састати са Радеком Шћепанеком који је савладао Артура де Грефа из Белгије.

У првом међусобном дуелу двојице играча Ђоковић је контролисао игру током целог сусрета, Аргентинац је давао све од себе, али то није било довољно да запрети другом рекету света.

Ток меча:

Ђоковић је добрим сервисом почео меч, а Аргентинац није успео озбиљније да му запрети. После изгубљеног почетног поена у трећем гему, Ђоковић је брзо преокренуо, па је уследила његова серија. Брејк је виђен у четвртом гему, да би га потом српски тенисер и потврдио за 4:1.

Препустио је Ђоковић један сервис гем ривалу који је прекинуо серију на тај начин и потом морао да сервира за останак у сету. Добро је одиграо Аргентинац том приликом, имао вођство, Ђоковић је атрактивним поенима успео да изједначи, али је гем припао Себаљосу. Све је ишло од руке српском тенисеру у настваку који осваја први сет са 6:3.

Себаљос је перфектним сервис гемом почео други сет. Неколико дужих размена удараца виђени су у наставку, уз ас српског тенисера који је поравнао резултат. Није било брејка ни после четири гема другог сета. Себаљос се трудио, давао све од себе, ипак, у наредном гему Ђоковић одузима сервис ривалу и води са 3:2.

У наставку није било превише узбуђења, обојица тенисера била су сигурна на свој сервис. Такво стање на терену одговарало је другом рекету света који је у десетом гему сериврао за победу и потом стигао до победе после сат и 13 минута игре.

Ђоковић је пре два дана резултатом 7:6, 6:3 избацио 63. тенисера света, Немца Јана Ленарда Штруфа, који је у једном тренутку водио 1:5, а данас се састао са Себаљосом (71. на АТП листи) који је такође у понедељак играо свој дуел 1. кола и провео на терену два часа и 40 минута борећи се са Немцем Флоријаном Мајером у три сета – 6:7, 6:4, 7:6.

После друге победе у 2017, Ђоковић ће се у четвртак у четвртфиналу састати са ветераном Штепанеком који је на старту прошао без борбе у мечу са (8) Маркосом Багдатисом, а потом надиграо Артура Де Грефа 6:3, 6:2.

Ђоковић и Штепанек играли су 13 пута, а Србин је од 38-годишњег ривала и пријатеља последњи пут изгубио 2006. године у Ротердаму када је било 7:5, 4:6, 7:6.

Касније, ривали Ђоковићу у полуфиналу могли би да буду, између осталог, и (4) Давид Годан и (6) Иво Карловић.

Победнику турнира у престоници Катара припашће награда од 209.665 долара, а Доха је само један од четири турнира која ће до средине априла бранити Ђоковић, актуелни освајач и Аустралијан опена и Индијан Велса и Мајамија.

Прошле сезоне, Новак је без изгубљеног сета стигао до трофеја у Катару, декласиравши Рафаела Надала у финалу резултатом 6:1, 6:2, док га је 2015. у првом наступу на турниру који највеће звезде мами богатим бонусима у четвртфиналу зауставио Карловић.

Резултати осмине финала:

Алмагро – Колшрајбер 7:6, 7:6
Вердаско – Гофан 6:1, 7:6
Штепанек – Де Греф 6:3, 6:2
Бердих – Весели 7:6, 1:6 6:1
Ђоковић – Себаљос 6:3, 6:4
Карловић – Качанов (17.00)
Мареј – Мелцер (17.00)
Браун – Цонга (18.30)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИЛАН

04.01.2017 19:03

Ноле напустио перфекцију и отишао корак даље. Само полако. Доћи же и Мареј на ред.

ОДГОВОРИТЕ