Doha: Đoković lako do 1/4-finala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi pobedom nad Argentincem Orasijom Sebaljosem sa 6:3, 6:4. Đoković bez ikakvih problema izborio plasman u 3. kolo ATP turnira u Dohi, gde ga čeka 38-godišnji veteran.

Tenis 04.01.2017 | 17:30
Doha: Đoković lako do 1/4-finala
On će se u narednoj rundi sastati sa Radekom Šćepanekom koji je savladao Artura de Grefa iz Belgije.

U prvom međusobnom duelu dvojice igrača Đoković je kontrolisao igru tokom celog susreta, Argentinac je davao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno da zapreti drugom reketu sveta.

Tok meča:

Đoković je dobrim servisom počeo meč, a Argentinac nije uspeo ozbiljnije da mu zapreti. Posle izgubljenog početnog poena u trećem gemu, Đoković je brzo preokrenuo, pa je usledila njegova serija. Brejk je viđen u četvrtom gemu, da bi ga potom srpski teniser i potvrdio za 4:1.

Prepustio je Đoković jedan servis gem rivalu koji je prekinuo seriju na taj način i potom morao da servira za ostanak u setu. Dobro je odigrao Argentinac tom prilikom, imao vođstvo, Đoković je atraktivnim poenima uspeo da izjednači, ali je gem pripao Sebaljosu. Sve je išlo od ruke srpskom teniseru u nastvaku koji osvaja prvi set sa 6:3.

Sebaljos je perfektnim servis gemom počeo drugi set. Nekoliko dužih razmena udaraca viđeni su u nastavku, uz as srpskog tenisera koji je poravnao rezultat. Nije bilo brejka ni posle četiri gema drugog seta. Sebaljos se trudio, davao sve od sebe, ipak, u narednom gemu Đoković oduzima servis rivalu i vodi sa 3:2.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis. Takvo stanje na terenu odgovaralo je drugom reketu sveta koji je u desetom gemu serivrao za pobedu i potom stigao do pobede posle sat i 13 minuta igre.

Đoković je pre dva dana rezultatom 7:6, 6:3 izbacio 63. tenisera sveta, Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je u jednom trenutku vodio 1:5, a danas se sastao sa Sebaljosom (71. na ATP listi) koji je takođe u ponedeljak igrao svoj duel 1. kola i proveo na terenu dva časa i 40 minuta boreći se sa Nemcem Florijanom Majerom u tri seta – 6:7, 6:4, 7:6.

Posle druge pobede u 2017, Đoković će se u četvrtak u četvrtfinalu sastati sa veteranom Štepanekom koji je na startu prošao bez borbe u meču sa (8) Markosom Bagdatisom, a potom nadigrao Artura De Grefa 6:3, 6:2.

Đoković i Štepanek igrali su 13 puta, a Srbin je od 38-godišnjeg rivala i prijatelja poslednji put izgubio 2006. godine u Roterdamu kada je bilo 7:5, 4:6, 7:6.

Kasnije, rivali Đokoviću u polufinalu mogli bi da budu, između ostalog, i (4) David Godan i (6) Ivo Karlović.

Pobedniku turnira u prestonici Katara pripašće nagrada od 209.665 dolara, a Doha je samo jedan od četiri turnira koja će do sredine aprila braniti Đoković, aktuelni osvajač i Australijan opena i Indijan Velsa i Majamija.

Prošle sezone, Novak je bez izgubljenog seta stigao do trofeja u Kataru, deklasiravši Rafaela Nadala u finalu rezultatom 6:1, 6:2, dok ga je 2015. u prvom nastupu na turniru koji najveće zvezde mami bogatim bonusima u četvrtfinalu zaustavio Karlović.

Rezultati osmine finala:

Almagro – Kolšrajber 7:6, 7:6
Verdasko – Gofan 6:1, 7:6
Štepanek – De Gref 6:3, 6:2
Berdih – Veseli 7:6, 1:6 6:1
Đoković – Sebaljos 6:3, 6:4
Karlović – Kačanov (17.00)
Marej – Melcer (17.00)
Braun – Conga (18.30)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MILAN

04.01.2017 19:03

Nole napustio perfekciju i otišao korak dalje. Samo polako. Doći že i Marej na red.

ODGOVORITE