Видео - Хопман куп: Зверев поново кобан по Федерера!

Немачки тенисер Александер Зверев савладао је Роџера Федерера у три тај брејка, на мечу Хопман купа у Перту.

Тенис 04.01.2017 | 14:45
Видео - Хопман куп: Зверев поново кобан по Федерера!
Роџер Федерер одиграо је прекјуче први меч после 179 дана и победио Данијела Еванса 6:3, 6:4 на Хопман купу у Перту, али је данас доживео и први пораз од повратка после повреде колена.

У исцрпљујућем мечу који је трајао два часа и 34 минута и решен у три тај-брејка поново га је надиграо млади немачки тенисер руског порекла, Александар Зверев – 6:7 (1:7), 7:6 (7:4), 6:7 (4:7).

С обзиром на систем такмичења на Хопман купу, где 35-годишњи Федерер представља Швајцарску заједно са Белиндом Бенчић, ово није крај за швајцарског аса који ће се у трећем колу састати са представником Француске, Ришаром Гаскеом.



Зверев је донео поен Немачкој против Швајцарске у феноменалном дуелу који је добио резултатом 7:6 (7-1), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4).

Немци су на тај начин повели против јужног суседа са 1-0 пред дуел Андрее Петковић и Белинде Бенчич, па тако имају прилику да као први из групе Б оду у финале.

Федерер је први дошао до предности над младим Немцем, имао брејк у првом сету, али га је испустио када је сервирао за 1-0. Тада је Александер преузео контролу и он био бољи играч на терену.

Роџер, којем је ово био тек други наступ након вишемесечне паузе због повреде, на тренутке је парирао будућем броју 1, али то није било довољно за нешто више од тесног пораза. Публика у Перту могла је да ужива у одличном мечу после којег Зверев води са 2-0 у међусобним дуелима.

Он је, након траве у Халеу, савладао Федерера и на бетону и још једном потврдио да је први кандидат да наследи актуелну генерацију тенисера.

Пораз од Зверева, који га је у три сета добио и пролетос на трави, у Халеу, није добра вест за освајача 17 грен слем титула, али чињеница да је после толико дуге паузе (није играо од 8. јула и пораза у полуфиналу Вимблдона) провео на терену више од два и по сата и играо веома енергичан и брз тенис требало би да храбри једног од најбољих тенисера свих времена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар