Video - Hopman kup: Zverev ponovo koban po Federera!

Nemački teniser Aleksander Zverev savladao je Rodžera Federera u tri taj brejka, na meču Hopman kupa u Pertu.

Tenis 04.01.2017 | 14:45
Video - Hopman kup: Zverev ponovo koban po Federera!
Rodžer Federer odigrao je prekjuče prvi meč posle 179 dana i pobedio Danijela Evansa 6:3, 6:4 na Hopman kupu u Pertu, ali je danas doživeo i prvi poraz od povratka posle povrede kolena.

U iscrpljujućem meču koji je trajao dva časa i 34 minuta i rešen u tri taj-brejka ponovo ga je nadigrao mladi nemački teniser ruskog porekla, Aleksandar Zverev – 6:7 (1:7), 7:6 (7:4), 6:7 (4:7).

S obzirom na sistem takmičenja na Hopman kupu, gde 35-godišnji Federer predstavlja Švajcarsku zajedno sa Belindom Benčić, ovo nije kraj za švajcarskog asa koji će se u trećem kolu sastati sa predstavnikom Francuske, Rišarom Gaskeom.



Zverev je doneo poen Nemačkoj protiv Švajcarske u fenomenalnom duelu koji je dobio rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4).

Nemci su na taj način poveli protiv južnog suseda sa 1-0 pred duel Andree Petković i Belinde Benčič, pa tako imaju priliku da kao prvi iz grupe B odu u finale.

Federer je prvi došao do prednosti nad mladim Nemcem, imao brejk u prvom setu, ali ga je ispustio kada je servirao za 1-0. Tada je Aleksander preuzeo kontrolu i on bio bolji igrač na terenu.

Rodžer, kojem je ovo bio tek drugi nastup nakon višemesečne pauze zbog povrede, na trenutke je parirao budućem broju 1, ali to nije bilo dovoljno za nešto više od tesnog poraza. Publika u Pertu mogla je da uživa u odličnom meču posle kojeg Zverev vodi sa 2-0 u međusobnim duelima.

On je, nakon trave u Haleu, savladao Federera i na betonu i još jednom potvrdio da je prvi kandidat da nasledi aktuelnu generaciju tenisera.

Poraz od Zvereva, koji ga je u tri seta dobio i proletos na travi, u Haleu, nije dobra vest za osvajača 17 gren slem titula, ali činjenica da je posle toliko duge pauze (nije igrao od 8. jula i poraza u polufinalu Vimbldona) proveo na terenu više od dva i po sata i igrao veoma energičan i brz tenis trebalo bi da hrabri jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar