Бризбејн: Троицки "испустио" Вавринку у првом сету!

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је у другом колу АТП турнира у Бризбејну од Стана Вавринке, резултатом 7:6 (7-5), 6:4.

Тенис 04.01.2017 | 13:15
Бризбејн: Троицки "испустио" Вавринку у првом сету!
Четвртом тенисеру била су довољна само два брејка да слави против Троицког, који је направио један, а српском броју два остаје жал за изгубљеним првим сетом јер је у 10. гему имао прилику да на свој сервис победе са 1-0.

Вавринка се вратио, славио у тај-брејку, а потом у деветом гему другог сета дошао до брејка и седме победе над Троицким из исто толико међусобних дуела.

Швајцарац ће се у следећем колу састати са Кајлом Едмундом којем је Лука Пуј предао меч при резултату 6:3, 3:1.

Турнир у Бризбејну се игра за наградни фонд од 495.630 долара.

Ток меча:

Швајцарски тенисер сигурним сервисом отворио је меч, док је Троицки успео да се упише на семафор, упркос малим проблемима на старту. Ипак, чинило се да је био концентрисан од самог старта, а потврда је стигла већ у петом гему када се изборио за брејк лопту и већ прву искористио.

Вавринка је константно претио у гемовима противника, али није успевао да се приближи изједначењу, све до 10. гема, оног у којем је Виктор тренирао за вођство у сетовима. Дошао је до 15:40, сачекао свој тренутак и изједначио на 5:5.

Отишло се у тај брејк у којем се само наставила резултатска клацкалица из целог сета. Није било мини брејка све до резултата 5:5, када је поново Троицки био тај који је попустио. Стан је искористио пад ривала и одсервирао за први сет – 6:7 (5-7).

Други део игре почео је слично као први – играчи су били сигурни на свом сервису и све је ишло ка томе да гледамо пресликани први сет. Међутим, Троицки је средином сета почео полако да попушта и све теже осваја гемове у којима је имао почетни ударац.

При резултату 3:3 Вавринка је озбиљно запретио, имао две прилике да одузме сервис ривалу, али се Србин извукао. Ипак, само два гема касније је попустио – спасао је једну шансу, али код друге није имао шансе и Вавринка је направио одлучујућу предност.

Последњи гем је био само формалност и троструки шампион на гренд слем турнирима славио је после нешто више од сат и по времена – 6:7 (5-7), 4:6.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар