Brizbejn: Troicki "ispustio" Vavrinku u prvom setu!

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u drugom kolu ATP turnira u Brizbejnu od Stana Vavrinke, rezultatom 7:6 (7-5), 6:4.

Tenis 04.01.2017 | 13:15
Brizbejn: Troicki "ispustio" Vavrinku u prvom setu!
Četvrtom teniseru bila su dovoljna samo dva brejka da slavi protiv Troickog, koji je napravio jedan, a srpskom broju dva ostaje žal za izgubljenim prvim setom jer je u 10. gemu imao priliku da na svoj servis pobede sa 1-0.

Vavrinka se vratio, slavio u taj-brejku, a potom u devetom gemu drugog seta došao do brejka i sedme pobede nad Troickim iz isto toliko međusobnih duela.

Švajcarac će se u sledećem kolu sastati sa Kajlom Edmundom kojem je Luka Puj predao meč pri rezultatu 6:3, 3:1.

Turnir u Brizbejnu se igra za nagradni fond od 495.630 dolara.

Tok meča:

Švajcarski teniser sigurnim servisom otvorio je meč, dok je Troicki uspeo da se upiše na semafor, uprkos malim problemima na startu. Ipak, činilo se da je bio koncentrisan od samog starta, a potvrda je stigla već u petom gemu kada se izborio za brejk loptu i već prvu iskoristio.

Vavrinka je konstantno pretio u gemovima protivnika, ali nije uspevao da se približi izjednačenju, sve do 10. gema, onog u kojem je Viktor trenirao za vođstvo u setovima. Došao je do 15:40, sačekao svoj trenutak i izjednačio na 5:5.

Otišlo se u taj brejk u kojem se samo nastavila rezultatska klackalica iz celog seta. Nije bilo mini brejka sve do rezultata 5:5, kada je ponovo Troicki bio taj koji je popustio. Stan je iskoristio pad rivala i odservirao za prvi set – 6:7 (5-7).

Drugi deo igre počeo je slično kao prvi – igrači su bili sigurni na svom servisu i sve je išlo ka tome da gledamo preslikani prvi set. Međutim, Troicki je sredinom seta počeo polako da popušta i sve teže osvaja gemove u kojima je imao početni udarac.

Pri rezultatu 3:3 Vavrinka je ozbiljno zapretio, imao dve prilike da oduzme servis rivalu, ali se Srbin izvukao. Ipak, samo dva gema kasnije je popustio – spasao je jednu šansu, ali kod druge nije imao šanse i Vavrinka je napravio odlučujuću prednost.

Poslednji gem je bio samo formalnost i trostruki šampion na grend slem turnirima slavio je posle nešto više od sat i po vremena – 6:7 (5-7), 4:6.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar