Типсаревић лако до 1/4-финала у Бангкоку! Никола Милојевић у 1/4-финалу у Нумеи!

Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Бангкоку. Типсаревић добро "гура" у Бангкоку! Наш тенисер одлучио се да 2017. почне наступом на челенџеру и то се за сада исплаћује. Никола Милојевић пласирао се у четвртфинале челенџера у Нумеи, на Новој Каледонији, победом над четвртим носиоцем, Халисом из Француске.

Тенис 04.01.2017 | 14:15
Типсаревић лако до 1/4-финала у Бангкоку! Никола Милојевић у 1/4-финалу у Нумеи!
Некадашњи члан клуба Топ 10 је, после Естонца Зопа у првом колу, лако избацио и немачког тенисера Седрика-Марсела Штебеа.

После једног часа и 39 минута игре било је 6.2, 6:3 за Типсаревића који ће у четвртфиналу играти са Јаником Мертенсом из Белгије.

Јанко је у главном граду Тајланда пети носилац, Мертенс осми, а први фаворит је Јапанац Јуичи Сугита, 112. играч света.

Савлада ли Мертенса, Типсаревић би потом могао да се састане са првим носиоцем, јапанским тенисером Јуичијем Сугитом (112) или шестим носиоцем, Кинезом Ди Вуом (159).

Типсаревић, који се 2016. године вратио из тешке повреде и операције, па је играо под заштићеним ренкингом, ове сезоне нема ту повластицу тако да се труди да што више поправи пласман пред старт Аустралијан опена, како не би играо квалификације.

Српски тенисер је 2017. почео као 144. на планети, а уколико освоји титулу у Бангкоку припашће му и 100 АТП поена, што није занемарљиво.

Турнир у Бангкоку игра се за наградни фонд од 50.000 долара.

Никола Милојевић пласирао се у четвртфинале челенџера у Нумеи, на Новој Каледонији, победом над четвртим носиоцем, Халисом из Француске.

Играна су три сета, било је 6:2, 4:6, 7:6 за нашег тенисера који се у четвртфиналу састаје са Буржеом из Француске, осмим носиоцем на турниру.

Пеђа Крстин изгубио је од петог носиоца, још једног француског тенисера, Де Шепера, 6:4, 4:6, 5:7.

У Нумеи се игра за наградни фонд од 75.000, први носилац је Француз Манарино.

Он ће у четвртфиналу играти са Де Шепером, у преостала два пара састаће се Фаља - Ламасин и Карбаљес Баена - Менендес-Масеирас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар