Tipsarević lako do 1/4-finala u Bangkoku! Nikola Milojević u 1/4-finalu u Numei!

Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Bangkoku. Tipsarević dobro "gura" u Bangkoku! Naš teniser odlučio se da 2017. počne nastupom na čelendžeru i to se za sada isplaćuje. Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Numei, na Novoj Kaledoniji, pobedom nad četvrtim nosiocem, Halisom iz Francuske.

Tenis 04.01.2017 | 14:15
Tipsarević lako do 1/4-finala u Bangkoku! Nikola Milojević u 1/4-finalu u Numei!
Nekadašnji član kluba Top 10 je, posle Estonca Zopa u prvom kolu, lako izbacio i nemačkog tenisera Sedrika-Marsela Štebea.

Posle jednog časa i 39 minuta igre bilo je 6.2, 6:3 za Tipsarevića koji će u četvrtfinalu igrati sa Janikom Mertensom iz Belgije.

Janko je u glavnom gradu Tajlanda peti nosilac, Mertens osmi, a prvi favorit je Japanac Juiči Sugita, 112. igrač sveta.

Savlada li Mertensa, Tipsarević bi potom mogao da se sastane sa prvim nosiocem, japanskim teniserom Juičijem Sugitom (112) ili šestim nosiocem, Kinezom Di Vuom (159).

Tipsarević, koji se 2016. godine vratio iz teške povrede i operacije, pa je igrao pod zaštićenim renkingom, ove sezone nema tu povlasticu tako da se trudi da što više popravi plasman pred start Australijan opena, kako ne bi igrao kvalifikacije.

Srpski teniser je 2017. počeo kao 144. na planeti, a ukoliko osvoji titulu u Bangkoku pripašće mu i 100 ATP poena, što nije zanemarljivo.

Turnir u Bangkoku igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.

Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Numei, na Novoj Kaledoniji, pobedom nad četvrtim nosiocem, Halisom iz Francuske.

Igrana su tri seta, bilo je 6:2, 4:6, 7:6 za našeg tenisera koji se u četvrtfinalu sastaje sa Buržeom iz Francuske, osmim nosiocem na turniru.

Peđa Krstin izgubio je od petog nosioca, još jednog francuskog tenisera, De Šepera, 6:4, 4:6, 5:7.

U Numei se igra za nagradni fond od 75.000, prvi nosilac je Francuz Manarino.

On će u četvrtfinalu igrati sa De Šeperom, u preostala dva para sastaće se Falja - Lamasin i Karbaljes Baena - Menendes-Maseiras.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar