Интервју - Никола Јокић: Пио сам по три литре Кока-Коле дневно!

Српски кошаркаш Никола Јокић једно је од откровења НБА лиге ове сезоне.

Кошарка 04.01.2017 | 21:40
Интервју - Никола Јокић: Пио сам по три литре Кока-Коле дневно!
Јокић је у последњих неколико недеља истиснуо Јусуфа Нуркића из стартне петорке и доминира у утакмицама свог Денвер Нагетса.

Момак из Сомбора само захваљујући нешто мањој минутажи у првом делу сезоне просечно бележи 24,4 минута на паркету, уз 12,7 поена, 7,8 скокова и 3,7 асистенција.

“Допада ми се нова петорка. Боримо се сада и у првој четвртини, пре промене смо увек губили 10 до 15 разлике, тако нешто. Сада имамо прилику да се такмичимо током целог меча. Некада чак и водимо”, рекао је Јокић у интервјуу за ЕСПН.

Појавила се информација да Нуркић није задовољан минутажом и да жели да иде, а Николи није сметало када је седео на клупи.

“Не, није уопште”, додао је српски репрезентативац и наставио:

“Волео сам да играм са клупе јер је у тим тренуцима противник обично био у бонусу. Можете постићи неке лаке поене са слободних бацања и покренути екипу. Али када почнете, имате више времена. Да будем искрен, није ми превише важно да ли сам стартер или улазим са клупе”.

Сарадња двојице Балканаца није успела, па се тренер Мајк Мелоун одлучио за Јокића.

“Мислим да смо добро функционисали, али то није било толико добро за тим. Направили смо мале промене, ништа страшно. И даље можемо да играмо заједно, али имамо неке боље опције у тиму”.

Ипак, није све тако савршено у Сједињеним Америчким Државама – Србину недостаје укусна храна.

“Храна коју сам јео раније је иста храна – пилетина, пиринач, месо, али се овде припрема на другачији начин. Овде нема никакав укус. Ипак, то ми је помогло. Оно што су Стив Хес (директор за атлетске перформансе) и Фелипе Ајхенбергер (главни кондициони тренер) урадили за мене овог лета је сјајно. Стварно су ме спремили за НБА лигу, драго ми је да је тако”.

За сваки случај, Јокић има “штек” када упадне у “кризу”.

“Овде немамо добре ћевапе, али имам залиху српског меса у кући. Хајде, то морате имати. Ипак, оно што ми највише недостаје јесте рибљи паприкаш, са мало тестенине са стране. Ако дођете у Србију, то морате да пробате”.

Јока се ослободио и једне лоше навике – годинама је пио Кока-Колу у великим количинама.

“Да, око три литре дневно сам пио, било је то баш доста. Никада нисам пио ујутру јер смо имали тренинге, али када завршим, ишла је чаша за чашом. Нисам могао да престанем. Ипак, више не пијем, последњи пут сам попио Кока-Колу пре годину и по дана, на лету за Денвер”.

Мајк Милер назвао је нашег центра “Џокер”.

“Допада ми се, волим Џокера. Он је неко ко увек изненади све, надмудри остале. Може да победи свакога, зато га волим”.

Али то је и надимак једног од најбољих српских спортиста свих времена – Новака Ђоковића.

“Упознао сам Ђоковића на Олимпијским играма у Рију. Његов надимак је Ноле, тако да ја могу да задржим ‘Џокера”, закључио је Јокић за ЕСПН.

Тетоваже

Занимљиву причу Никола Јокић има о својој браћи – обојица имају велики број тетоважа, а он ниједну.

“Мислим да је у НБА лиги нешто ново када играч нема тетоваже, нека то буде моја карактеристика”.

Потом је сликовито описао браћу.

“Изгледају као серијске убице, али када их упознате, схватите да су баш добри људи”.

Дриблање и превођење

Новинар ЕСПН рекао је Јокићу да обожава да га гледа док преноси лопту у контрама, па га је сачекао несвакидашњи одговор.

“То је и мени омиљени део игре. Човече, како сам срећан када дриблам”, узбуђено је Јокић одговорио, а онда и додао:

“Некада људи кажу да сам добар плејмејкер, али у ствари нисам. Тимови у Србији у којима сам играо су увек имали добре плејмејкере. Ипак, одувек сам волео да дриблам, чак и када сам напољу и шетам, увек сам волео да дриблам замишљеног противника испред себе. Тада сам размишљао шта је најбоље да урадим”.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар